ICC 2017 – Dagverslag 3: AS Roma 1-1 PSG (3-5)

Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

Deze nacht (onze tijd) begon de Amerikaanse deelcompetitie van de International Champions Cup. In Detroit namen het Italiaanse AS Roma en het Franse Paris Saint-Germain het tegen elkaar op.

PSG nam de wedstrijd snel in handen en zou de hele wedstrijd de betere ploeg zijn. Opvallend was een zware tackle van Rabiot in de eerste periode, wat hem een geel karton opleverde. In minuut 36 kreeg de Italiaanse defensie de bal niet weg en verdediger Marquinhos bewees zijn aanvallende kwaliteiten. Hij plaatste het leer koel tegen de netten, 0-1.

Het was de debuutwedstrijd van Dani Alves en de Braziliaan was meteen een veelbesproken figuur. Een tackle van Alves in de zestien kon een strafschop voor Roma opleveren, maar net als in een andere wedstrijdfase (ASR kon 2 penalty’s krijgen) legde de scheidsrechter de bal niet op de stip. Een ander veelbesproken moment was de gelijkmaker van Sadiq Umar in de 60e minuut. Alves stond ‘uit positie’ – iedereen kent zijn aanvalsdrift – en de jonge Nigeriaan kon relatief vrij afwerken.

Net als gisteren (ICC 2017 – Dagverslag 2: Bayern München 1-1 Arsenal (2-3)) hadden we strafschoppen nodig om tot een winnaar te komen. Beide ploegen kregen sowieso wel al een punt. Les Parisiens bleven foutloos, namens Roma miste Gerson. Nainggolan, op dat moment met de kapiteinsband rond zijn arm, trof wel raak vanop elf meter.

De ranking in Amerika:

  1. Paris Saint-Germain 1-2
  2. AS Roma 1-1
  3. Manchester City 0-0
  4. Manchester United 0-0
  5. Tottenham 0-0
  6. Juventus 0-0
  7. FC Barcelona 0-0
  8. Real Madrid 0-0
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.