Promovendus VVV heeft Lennart Thy op huurbasis overgenomen van SV Werder Bremen. De Duitser moet in Venlo de strijd aangaan met Ralf Seuntjens. Bij Werder Bremen kwam Thy afgelopen seizoen nauwelijks aan de bak, omdat hij hevige concurrentie van Max Kruse, Claudio Pizarro en Aron Johannsson ondervond. 

Lennart Thy komt uit de eigen jeugd van Werder Bremen. De inmiddels 25-jarige maakte tussen 2012 en 2016 echter furore bij St. Pauli. Door zijn goede optredens haalde Werder Bremen Thy in de zomer van 2016 terug naar het Weserstadion.

Omdat Thy bij de club uit de Bundesliga nauwelijks aan de bak kwam, werd hij afgelopen januari uitgeleend aan St. Pauli. Werder Bremen stalt de voormalig jeugdinternational nu dus voor een jaar bij VVV Venlo. Manager Stan Valckx is in zijn nopjes: ‘’We willen alle posities dubbel bezet hebben. Dat is met de komst van Lennart gelukt.’’ Thy kan overigens ook als vleugelspeler uit de voeten.

 

Advertentie