Bonucci laat reden van vertrek bij Juventus weten: wrijving in de ploeg

Voormalig Juventus-ster Leonardo Bonucci heeft duidelijk gemaakt dat zijn vertrek bij Juventus te maken had met de band binnen de groep. De Italiaan maakte de gewaagde overstap van Juventus naar AC Milan, een overstap die bij veel voetballiefhebbers de wenkbrauwen deed fronsen. De reden achter zijn vertrek was onduidelijk, tot nu dus.

De op het gebied van marktwaarde meest waardevolle centrale verdediger ter wereld liet in een gesprek met Football Italia weten dat hij zich niet lekker meer voelde bij Juve: “Het leven bestaat uit cyclussen die open en dicht gaan. Wanneer je 7 jaar lang deel uitmaakt van een groep, hoop je die op een mooie manier te verlaten. In het laatste gedeelte van het seizoen verdween de band tussen mij en de club echter, en dus besloten we uit elkaar te gaan. Om 100 procent te geven, moet ik me belangrijk voelen, iets wat bij Juventus de laatste tijd maar zelden gebeurde. Daar kon ik niet mee leven. Zelfs de mooiste huwelijken komen soms wel eens tot een eind. “

In hetzelfde gesprek gaf de 30-jarige daarnaast aan niet bang te zijn om uitgefloten te worden bij de eerstvolgende wedstrijd tegen Juventus: “Kijkend naar hoeveel ik Juventus gegeven heb, voel ik me geen verrader. Als ze me gaan uitfluiten moeten ze weten dat, net als bij de eerdere beledigingen die ik kreeg bij het stadion, dat me juist motiveert, hetzelfde zal echter gebeuren als ze me toejuichen. Ik heb Juventus zoveel gegeven en zij hebben mij zoveel gegeven. Het was geen makkelijke keuze voor me, omdat een periode van 7 jaar moeilijk is om af te sluiten en te vergeten. Het is echter gewoon over, beide partijen wilden niet meer met elkaar verder. Aan het einde vind ik echter dat het voor iedereen goed is zo: voor zowel mezelf, Juventus als AC Milan.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.