ICC 2017 – Dagverslag 5: Bayern München 0-4 AC Milan

Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

In haar eerste wedstrijd kon Milan niet overtuigen (ICC 2017 – Dagverslag 1: AC Milan 1-3 Borussia Dortmund). Bayern verloor pas na strafschoppen ICC 2017 – Dagverslag 2: Bayern München 1-1 Arsenal (2-3).

Beide trainers stelden een A-ploeg op, met daarbij enkele jongelingen of spelers die wat vaker op de bank zitten. De kwaliteit van de opgestelde spelers ten opzichte van alle spelers waar uit gekozen kan worden, was voor beide ploegen vergelijkbaar.

Milan was, enigszins verrassend, de betere ploeg. Na een dubbelpass met Niang legde nieuwkomer Rodriguez de bal achteruit en Kessié, ook een nieuwe speler, scoorde de openingstreffer na 14 minuten. Iets meer dan 10 minuten later mocht Rodriguez een vrije trap nemen, dicht tegen de zijlijn. De Zwitser draaide de bal knap voor doel en spits Cutrone kon de bal binnenkoppen. 0-2.

Bayern kon eigenlijk niet veel terugdoen, verder dan wat afstandsschoten van Lewandowski kwam de Duitse landskampioen niet in de eerste helft. Cutrone zorgde enkele minuten voor de koffie, die voor Bayern zeer slecht zou smaken, voor de 0-3 na een prachtige aanval van de Italiaanse ploeg.

In de tweede helft kreeg Bayern enkele kansen, waaronder twee grote, maar eerst Tolisso en daarna Müller maakten foute keuzes in de zestien. AC Milan bleef goed voetballen en de kleinere mogelijkheden stapelden zich op. In minuut 85 besliste Calhanoglu de eindstand: 0-4. Hij plaatste de bal vanop de rand van de zestien in doel.

Een pijnlijke nederlaag voor Bayern München, dat na twee wedstrijden nog niet kon winnen. De trein van Milan lijkt stilaan op de rails.

Het klassement (China):

  1. Borussia Dortmund 1-3
  2. AC Milan 2-3
  3. Arsenal 1-2
  4. Bayern München 2-1
  5. Olympique Lyon 0-0
  6. Inter 0-0
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.