Mocht Neymar echt naar Paris Saint-Germain gaan vertrekken, dan ziet Barcelona Fransman Ousmane Dembélé als opvolger voor de linksbuitenpositie. De 20-jarige kwam vorig seizoen over van Stade Rennes.

Borussia Dortmund nam de tweebenige aanvaller destijds over voor een bedrag van 15 miljoen euro. Barcelona heeft dat bedrag met hun eerste bod meer dan vervijfvoudigd, de club bood namelijk 80 miljoen euro. Borussia meldde de Spaanse grootmacht dat Dembélé niet te koop is, maar Barcelona heeft bij een eventueel vertrek van Neymar financieel veel meer te bieden.

Dembélé wist zijn basisplaats vorig seizoen meteen te veroveren. Hij speelde als rechtsbuiten, linksbuiten of aanvallende middenvelder. In alle competities deed hij in 1 seizoen 49 keer mee. Hij scoorde daarin 10 keer en gaf 21 assists.

Advertenties