Neymar heeft FC Barcelona-directeur Josep Maria Bartomeu op trainingskamp laten weten te willen vertrekken bij Barca, om vervolgens een transfer naar Paris Saint-Germain te maken, dat meldt de Spaanse sportkrant AS.

De Braziliaanse sterspeler zou in een gesprek met de directeur verteld hebben dat hij graag naar PSG vertrekt, de speler zou zelf al overeengekomen zijn met de Franse club. Directeur Bartomeu zou Neymar vervolgens duidelijk hebben gemaakt eerst op zoek te willen gaan naar een vervanger, maar daar heeft de buitenspeler geen tijd voor. Bartomeu zou na het gesprek haast niemand meer gesproken hebben en schijnt ook niet bepaald vrolijk te zijn geweest.

Neymar gaat naar verluidt zo’n, hou je vast, 30 miljoen euro per jaar netto verdienen. Daarnaast zou hij bij het tekenen van zijn contract een “astronomisch hoge bonus” ontvangen. Paris Saint-Germain betaalt 222 miljoen euro voor de 25-jarige speler, waarmee de club gebruikmaakt van zijn ontsnappingsclausule.

Advertentie