Linksback Aleksandar Kolarov heeft zaterdagavond de overstap gemaakt naar AS Roma. De Serviër speelde vorig seizoen ook veel als centrale verdediger, maar liet trainer Guardiola weten toch te willen vertrekken vanwege de concurrentie. Roma betaalt 5 miljoen euro voor Kolarov, hij tekende een contract voor 3 jaar.

Manchester City staat namelijk op het punt om Benjamin Mendy over te nemen van AS Monaco, waardoor Kolarov weer 2de keuze zou gaan worden. Toen de 31-jarige speler zijn trainer vroeg om een transfer, mocht hij gelijk vertrekken. Zijn overstap naar Rome werd dan ook snel afgerond. Kolarov speelde 7 seizoenen voor Manchester City, waarin hij 247 wedstrijden speelde.

Hij liet zelf weten toch moeite te hebben met zijn afscheid: “Toen ik in 2010 kwam, verwachtte ik echt niet zo lang te blijven. Vandaag is de dag dat ik hier afscheid neem. Alles ging zo snel de laatste paar dagen. Voor mij is dit een hele droevige dag. De club is in ieder opzicht 200 procent verbeterd. Nu zijn we een veel betere club dan we waren toen ik hier kwam. Ik ben er trots op dat ik deel heb mogen uitmaken om City te maken zoals het nu is. Ik vond het geweldig om in dit shirt te spelen.”

Advertenties