Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

We hebben het eerst over de wedstrijd in East Rutherford, waar Juventus en FC Barcelona elkaar bekampten. Het elftal van de Catalanen voor de rust was ongeveer evenwaardig aan dat in de tweede helft, bij Juventus kende het elftal na de koffie toch wat meer kwaliteit dan in de eerste speelperiode.

Neymar trok zich niets aan van alle speculaties (Neymar laat directeur Bartomeu weten naar PSG te willen vertrekken, volgens Spaanse sportkrant AS) en speelde een geweldige partij. Na 15 minuten zette hij een één-twee op met Paco, kreeg hij de bal terug in een bos Juve-verdedigers en plaatste hij de bal langs Buffon in doel, 0-1. Iets meer dan 10 minuten later zorgde hij misschien wel voor de actie van het voorseizoen. In de zestien dribbelde hij langs 6 (!) tegenstanders en versloeg hij Buffon opnieuw. 0-2, twee keer Neymar.

Buffon, die aan zijn laatste seizoen begint, hield Neymar wat later van een hattrick, Messi trof de lat met een vrije trap. Verder dan een kopbal van Mandzukic kwam Juventus niet en zo gingen de ploegen rusten bij een 0-2-tussenstand in het voordeel van FC Barcelona.

In het tweede deel van de wedstrijd kwam Juventus meer in het stuk voor. De aansluitingstreffer kwam er ook, in minuut 63 buffelde Chiellini een hoekschop tegen de netten. De Italianen kwamen evenwel niet in de buurt van de gelijkmaker, Barcelona gunde het publiek nog enkele knappe aanvallen, maar die resulteerden niet in meer goals. Eindstand: 1-2.

 

In Orlando nam Paris Saint-Germain het op tegen Tottenham. PSG begon sterk en dat zorgde al snel voor een 1-0-voorsprong. Rabiot kreeg veel ruimte om meters te maken en bediende Cavani op perfecte wijze in minuut zes. De spits kon simpel afwerken. Lang konden de Fransen niet genieten, Eriksen scoorde in de 11e minuut met een prachtig afstandschot vanop zo’n 30 meter.

Nog voor minuut 20 stond het al 1-2 voor de Spurs, Dier zette druk op Trapp, die het leer domweg tegen zijn lichaam speelde en de bal kaatste ongelukkig in doel. Na wat mogelijkheden aan beide kanten viel de volgende goal in de 36e minuut, toen Pastore Lloris met een plaatsbal versloeg. 2-2 was ook de ruststand.

Vlak na de pauze bevestigde Trapp zijn zeer ongelukkige wedstrijd: hij raakte de bal met de hand buiten de zestien, rode kaart is dan het logische gevolg. Dan zagen we wat minder mogelijkheden. PSG kon standhouden, tot Alderweireld in de 82e minuut inschoof en vanop grote afstand overhoeks scoorde, zeer knap doelpunt. Kane besliste de wedstrijd daarna nog vanop de stip en zo eindigde de wedstrijd bij een 2-4-stand.

De rangschikking in Amerika:

  1. Tottenham 1-3
  2. Manchester United 1-3
  3. FC Barcelona 1-3
  4. Paris Saint-Germain 2-2
  5. AS Roma 1-1
  6. Real Madrid 0-0
  7. Juventus 1-0
  8. Manchester City 1-0
Advertentie