Robert Maaskant heeft aangekondigd te stoppen als voetbaltrainer. Hij gaat verder als ondernemer bij het bedrijf ‘Recruit a Student’, een studentenuitzendbureau. De 48-jarige Maaskant heeft zijn carrièreswitch vandaag kenbaar gemaakt aan de media.

Robert Maaskant werd wel de ‘kroonprins’ van het Nederlandse trainersgilde genoemd. De in Schiedam geboren oefenmeester begon zijn loopbaan als hoofdtrainer in 1999 bij het inmiddels failliete RBC Roosendaal. Daarna trainde hij Go Ahead Eagles, Willem II, MVV Maastricht en NAC Breda. In de tussentijd keerde hij nog 2x terug bij RBC. Na 11 jaar trainer te zijn geweest in Nederland, kwam zijn ‘droomtransfer’ naar het buitenland. In augustus 2010 tekende Maaskant een contract bij de Poolse club Wisla Krakow, waarmee hij in dat seizoen landskampioen werd.

Nadat hij bij Wisla Krakow was ontslagen, ging hij op avontuur in de VS bij de Dutch Lions, alvorens hij terugkeerde in Nederland bij FC Groningen. Na één seizoen in het ‘Hoge Noorden’ volgde een overstap naar de Wit-Russische topclub Dinamo Minsk, wat ook slechts een halfjaar duurde. In 2013/14 ging hij aan de slag als hoofdtrainer bij het Amerikaanse Columbus Crew, waarna hij door NAC werd benaderd om de club in de Eredivisie te houden. Tijdens zijn termijnen bij NAC, wat werd gezien als ‘zijn’ club, kwamen spraakmakende beelden naar voren. Zo sloeg Maaskant ooit dwars door een dug-out heen en barstte hij in tranen uit bij de degradatie van de club in 2015.

Na zijn periode als trainer in Breda werd hij kortstondig Technisch Directeur van de club. Dit beviel uiteindelijk niet, waarna hij als analist voor de Nederlandse betaalzender Fox Sports ging werken. Afgelopen seizoen nam Maaskant zijn laatste trainersklus aan, hij nam Go Ahead Eagles voor zeven wedstrijden onder zijn hoede. Hij kon de club uit Deventer niet behoeden voor degradatie naar de Jupiler League.

In zijn laatste jaar als hoofdtrainer behaalde Maaskant zijn slechtste prestatie, door slechts een puntengemiddelde van 0,43 te halen. Zijn beste klus draaide hij met Wisla Krakow, daar had hij een puntengemiddelde van 1,85 per wedstrijd. Zijn gemiddelde tijd als trainer komt net boven één seizoen uit. Maaskant zat gemiddeld 1,12 jaar bij een club.

 

Advertentie