Sint-Truiden was deze transferperiode al zeer actief op de transfermarkt. Het wist al heel wat nieuwe namen te verwelkomen op Stayen. Aanvallend lijken de Kanaries sterk te staan, maar op het middenveld en (vooral) in de verdediging ontbreekt het nog aan kwaliteit. Trainer Bartolomé Márquez geeft aan nog twee tot drie spelers nodig te hebben centraal en achterin.

Met Guèye (Hannover 96), Botaka (Leeds United), Vetokele en Ceballos (Charlton) haalden de Kanaries al vier aanvallend ingestelde spelers binnen. Daarnaast loopt ook nog steeds goaltjesdief Yohan Boli rond op Stayen, al lonken een aantal (buitenlandse) clubs naar hem. Een resem degelijke namen dus, die o.a. vorig seizoen al bewezen de weg naar doel te vinden.

Op het middenveld moeten de Kanaries het dit seizoen doen zonder smaakmakers Gerkens (Anderlecht) en Peeters (SM Caen) die andere oorden opzochten. Een zwaar verlies dat moet worden opgevangen. De Griek Charisis (PAOK) en Asamoah (Eupen) werden ter vervanging gehaald. Daarnaast beschikken ze in Zuid-Limburg nog over revelatie Kurt Abrahams, ervaren rot Steven De Petter en youngster Alexis De Sart (de broer van). Ook voor Bezus wenkt een verlengd verblijf op Stayen. Geen verkeerde namen, maar een draaischijf, iemand die de ploeg op sleeptouw neemt, ontbreekt nog. Ex-Kanarie Rob Schoofs was lange tijd een optie, maar verkoos uiteindelijk voor een avontuur bij KV Mechelen. STVV zal de komende dagen en weken nog op zoek moeten gaan naar dit soort speler om meer creativiteit op het middenveld te brengen.

Het pijnpunt lijkt zich echter achterin te verschuilen. Met Kenny Steppe (Zulte Waregem) werd een ervaren doelman gehaald om de concurrentie met Lucas Pirard aan te gaan, een goede aankoop. Jonge knaap Marten Schevenels (RC Genk) is de derde goalie in het rijtje. Het probleem vormt zich dus niet tussen de palen, maar wel een rijtje hoger in de verdediging. Met Bagayoko (einde contract), Djené (Getafe), Fernandes (Portimonense), Cuévas (terug naar Chelsea), Mechele en Bolingoli (terug naar Club Brugge) zagen ze op Stayen zo goed als heel hun achterlijn van vorig seizoen vertrekken. Enkel sterkhouder Sascha Kotysch en vleugelverdediger Damien Dussaut bleven nog over.

Versterking moest gehaald worden en kwam er al snel in de vorm van Antunes (KV Oostende) en Kitsiou (PAOK). Niet slecht, maar toch niet de namen die een hele verdediging kunnen dragen. Ook Teixeira (Charlton en ex-Standard) werd gehaald voor centraal vanachter. Met nog een aantal jeugdspelers die naar het eerste elftal doorstromen, blijft de balans achterin relatief pover en schraal. Extra versterking is hier dus een prioriteit. Ook “Tintin” pleit voor nog minstens twee verdedigende spelers.

Advertentie