Fatih Terim is ontslagen als bondscoach bij het nationale elftal van Turkije, dit gebeurde na een ruzie in een Turks restaurant. De Turkse voetbalbond TFF heeft ”in goed overleg” afscheid genomen van de 63-jarige coach.

Volgens de bond heeft zij als organisatie imagoschade opgelopen door het incident. In een Turks restaurant zou hij samen met zijn schoonzoon vijf mannen hebben gemolesteerd, zo tonen de beveiligingsbeelden aan.

”Zaken buiten het voetbal hebben ervoor gezorgd dat Terim en de leiding van de bond imagoschade hebben opgelopen. De twee partijen zijn het erover eens dat het het beste is dat de wegen scheiden”, zegt de TFF in een verklaring.

Terim was tussen 1993 en 1996 al bondscoach, daarnaast van 2005 tot 2009. Vanaf 2013 was hij bezig met zijn, waarschijnlijk, laatste periode bij het nationale elftal.

Vorige maand nam ook Arda Turan afscheid van het Turkse elftal, de middenvelder beledigde toen een journalist en greep hem bij zijn keel.

Advertenties