FC Barcelona-speler Neymar is door een Braziliaanse rechter vrijgesproken van belastingfraude. Hij werd verdacht voor het ontduiken van zo’n 21 miljoen euro, die hij verdiende bij zijn transfer naar Barcelona en de daarbij behorende marketing. In Spanje is de speler echter nog niet vrijgesproken.

Door “gebrek aan reden” is Neymar in Brazilië vrijgesproken, zo liet de rechter weten. De rechter zou niet weten waarom de Braziliaan de belasting zou hebben willen ontduiken en kan hier ook geen verder bewijs van bedenken. Neymars vader liet weten blij te zijn met deze uitkomst: “We zijn erg blij met het nieuws, het proces is nu officieel gesloten en dat bewijst dat we altijd legaal gehandeld hebben.” De Braziliaanse belastingdienst kan echter wel nog steeds een vergoeding van Neymar eisen.

Advertentie