Verslag: OGC Nice 1-1 Ajax

In de heenwedstrijd van de 3e voorronde Champions League heeft Ajax zichzelf een goed uitgangspunt verschaft voor de return. In de Allianz Riviera werd het 1-1 door doelpunten van Mario Balotelli en Donny van de Beek.

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen onder de nieuwe trainer Marcel Keizer begon Ajax goed. De Amsterdammers waren fel en zette de formatie van Balotelli en consorten goed onder druk. Nice had moeite om daar onderuit te voetballen, maar na een kwartier sloeg het spelbeeld om. Nice zocht veelal de aanval, maar de verdediging van de bezoekers stond heel sterk. Aanval na aanval werd overtuigend afgeslagen en ondanks het overwicht dat de Fransen hadden, was er weinig echt gevaar te vinden. Het grootste gevaar in de eerste helft kwam van Bassem Srarfi. De Tunesiër dolde Davinson Sánchez aan de zijlijn en had een uitstekende voorzet in huis, maar Matthijs de Ligt gooide zich er overtuigend tussen. Aan de kant van Ajax speelde Donny van de Beek meer dan degelijk. De opvolger uit eigen jeugd van de naar Everton vertrokken aanvoerder Davy Klaassen was fel, liet technisch zien goed mee te kunnen en trok het spel goed naar zich toe. Ondanks de goede momenten van de hoofstedelingen, die duidelijk de onderliggende partij waren, werd de kleedkamer opgezocht met een achterstand. Balotelli tikte binnen na een uitstekende actie van de snelle Jean Seri, waardoor Ajax toch nog echte schade opliep.

De tweede helft leek Nice uit de startblokken te schieten met direct een aanval, maar verrassend genoeg waren het de mannen van Marcel Keizer die op gelijke hoogte kwamen. Uit een korte corner verwerkte OGC Nice-doelman Cardinale de bal met de vuist, maar legde de bal precies op de voet van Donny van de Beek, die beheerst vanuit de lucht afrondde.

Vanaf dat moment werd Ajax sterker en sterker. Bij de thuisploeg leek de batterij leeg en de Fransen hadden het nodige geluk dat ze niet op achterstand kwamen. Sánchez kopte een bal op de lat en invaller Frenkie de Jong was dreigend met een schot en een solo, maar deed te weinig met de geboden ruimte. Uiteindelijk kreeg Ajax nog bijna het deksel op de neus, toen invaller Pléa 1 op 1 kwam met doelman Onana, maar hij schoof de bal net naast. Op deze manier is de return volgende week in de Johan Cruijff Arena een open hoofdstuk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.