ICC 2017 – Dagverslag 10: Barcelona 1-0 ManU, PSG 2-3 Juve, City 4-1 Real & Bayern 0-2 Inter

Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

Deze nacht stonden er 3 duels op het programma in de VS en rond de middag eentje in Singapore. We beginnen met FC Barcelona vs. Manchester United.

Messi zorgde met een hard afstandsschot voor de eerste kans van de wedstrijd, net naast. Aan de overkant deed Pogba enkele minuten later hetzelfde, vanop grotere afstand wel en met een volley. Cillessen dook de bal in hoekschop.

In de 31e minuut kreeg Neymar de bal met een gelukje mee, Valencia kon zijn evenwicht namelijk niet bewaren toen hij een pass van Messi onderschepte. De Braziliaanse winger kon simpel afwerken, al dan niet zijn laatste doelpunt voor Barcelona. 1-0.

Een kleine 10 minuten later was ook de volgende mogelijkheid voor Barcelona. Suarez ging zijn kans met een halve omhaal in de zestien, De Gea redde knap. Ruststand: 1-0. In de tweede speelperiode was het lang wachten op een kans. In de 65e minuut speelde Rashford de bal naar Martial, die voor een plaatsbal koos, maar te hoog besloot.

Na deze kans ging de bal vliegensvlug naar de overkant, waar Paco knap voorbij Bailly geraakte. Doelman Romero kon de dubbele achterstand nipt vermijden. Veel meer gebeurde er dan niet meer en zo versloeg Barcelona haar Engelse tegenstander met 1-0.

 

Dan gaan we over naar Paris Saint-Germain – Juventus, waar Dybala meteen uitpakte met een flitsende dribbel en een harde plaatsbal, die net aan de verkeerde kant van de verste paal belandde. Aan de overkant was de eerste kans voor Di Maria, maar Buffon kon zijn geplaatst schot relatief simpel pareren.

PSG kwam met de schrik vrij toen Dybala een vrije trap vanop een kleine 30 meter perfect naar de linkerbovenhoek afvuurde, Areola kon de bal over doel tikken. Daarna mocht de Argentijn het nog eens proberen, van iets dichter zelfs. Nu koos hij voor de andere hoek, maar het leerde draaide te ver en eindigde dus naast de kooi.

PSG scoorde na dom balverlies van Juve, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant ging Cuadrado zijn kans vanop grote afstand, Areola redde. Vlak voor de koffie was het dan toch raak: Higuain zette een één-twee op met zijn landgenoot en spitsbroeder Dybala, die gaf de bal mooi terug en Higuain bewees zijn topschuttersstatus: 0-1.

Na de rust raakte Sturaro de paal. In minuut 53 deed Di Maria een mooie dribbel, hij kreeg de bal voor doel en Guedes tikte simpel binnen. 1-1. Minder dan 10 minuten later stonden de Italianen alweer op voorsprong. Kean onderschepte de bal, dribbelde vooruit en speelde de bal op het juiste moment naar Marchisio, die prachtig hoog in doel scoorde. 1-2.

Dan zag we een drie zeer goede reddingen van Pinsoglio. In de 80e minuut kon hij niets doen op een kopbal van Pastore, toch nog 2-2. Een kwieke Kean kon de winnende treffer net niet maken, aangezien hij neergehaald werd in de zestien. Strafschop en Marchisio scoorde z’n tweede van de dag, recht door het midden, vlak voor affluiten. Juventus won met 2-3.

 

De derde en laatste wedstrijd van de nacht ging tussen Manchester City, waar Walker rechtsachter stond en Danilo linksachter in de vijfmansverdediging, en de Spaanse landskampioen Real Madrid.

Real begon sterk, met meteen al afstandsschoten van Gareth Bale en Isco. Dan kwamen de Engelsen beter in de wedstrijd, met veel beweging voor de bal. Dat leverde al snel enkele mogelijkheden op voor onder andere Agüero. Een voorzet van Isco werd tegen de paal geknikt door Casemiro, Benzema kon de rebound niet scoren. De Franse spits pakte wat later uit met een schitterende dribbel, maar Ederson zat er goed tussen.

Bij de rust stond het nog 0-0, na 53 minuten scoorde Otamendi. Stoneskopte een hoekschop van De Bruyne op Casilla, de Argentijnse verdediger stond op de juiste plek voor een simpel doelpunt: 1-0. Een schot van Modric vloog over. Daarna zagen we twee kansen voor Sterling, eentje ging voorlangs, de andere wel tegen de netten. 2-0.

City duwde door, Casilla raakte een vrije schop van De Bruyne net genoeg om de bal tegen de paal te tikken. In de helft van de tweede helft werd het nog erger voor Real. Nasri bereikte De Bruyne, de Belg legde de bal achteruit tot bij Stones en die schoof de bal knap overhoeks in doel. 3-0!

Na nog een kans voor Sané was het Diaz die voor de – jawel – 4 tegen 0 zorgde met 82 minuten op de klok. . Een zeer mooie hoge plaatsbal van de youngster. Vlak voor tijd was de mooiste goal van de wedstrijd, en waarschijnlijk ook van het toernooi, toch voor Real. Oscar haalde subliem uit, een onvoorstelbaar doelpunt. Maar zelfs als dit doelpunt voor 3 telde, zou Real verloren hebben. City 4-1 Real.

 

In de namiddag namen Bayern München en Inter het nog tegen elkaar op in Singapore. Beide ploegen zijn ook actief in China, voor alle duidelijkheid.

De eerste kans was voor Bayern, Handanovic hield een poging van Ribéry uit doel. In de 8e minuut zette Candreva de bal voor doel vanop rechts. Eder schatte de bal perfect in en kopte de bal duikend in de kruising. 0-1 voor Internazionale.

Bayern deed er alles aan om gelijk te maken, maar kopballen van Coman en James konden Handanovic niet bedreigen. Na 30 minuten pakte Inter uit met een gelijkaardige aanval als bij het doelpunt, maar dan aan de linkerkant. Perisic zette voor, Eder kopte opnieuw raak. 0-2.

Bayern leek wat scherpte te ontbreken, weinig doelpogingen bereikten het kader. Als dat wel eens gebeurde, was het Miranda, die bijna een own-goal maakte. Ondanks twee gevaarlijke vrije trappen kon ook Inter niet meer scoren. Eindstand: 0-2.

 

Klassement Amerika:

 1. FC Barcelona 2-6
 2. Manchester United 3-5
 3. Tottenham 2-4
 4. AS Roma 2-3
 5. Manchester City 2-3
 6. Juventus 2-3
 7. Paris Saint-Germain 3-2
 8. Real Madrid 2-1

Klassement Singapore:

 1. Inter 1-3
 2. Bayern München 2-3
 3. Chelsea 1-0

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.