Voorbeschouwing PSV – NK Osijek

PSV treedt donderdagavond aan tegen het Kroatische NK Osijek. De ploeg van trainer Philip Cocu speelt hiermee de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Nog nooit speelde PSV tegen het Kroatische NK Osijek. Toch is de wedstrijd tegen de nummer vier van de Kroatische competitie direct al één van de belangrijkste van het jaar. PSV moet, maar wil vooral winnen om via de kwalificatie over anderhalve maand aan de UEFA Europa League-groepsfase te beginnen.

PSV.

PSV heeft tot dusver alleen een aantal oefenwedstrijden in de benen zitten. Op het trainingskamp in Zwitserland werd tegen FC Sion (0-1-winst), AS Monaco (0-0) en Grasshoppers (3-1-nederlaag) gespeeld. Voor het trainingskamp speelden de Eindhovenaren ook al een oefenwedstrijd. Toen was RKC Waalwijk de tegenstander en werd er met 0-2 gewonnen.

NK Osijek.

Voor Osijek is het seizoen al begonnen. Om zich voor het duel tegen PSV te plaatsen, moesten de Kroaten in twee wedstrijden zien af te rekenen met FC Luzern. De eerste wedstrijd wonnen ze met 2-0. In de return werd met 2-1 verloren, maar dat was dus genoeg om door te stoten. Ook in de competitie werd al 2 keer gespeeld. Telkens eindigde de wedstrijd op een gelijkspel.

De (heen)wedstrijd tussen PSV en NK Osijek wordt donderdagavond om 19:00 uur in het Philips Stadion gespeeld. Een week later is de return in Osijek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.