ICC 2017 – Dagverslag 11: Chelsea 1-2 Inter

Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

Na een dagje rust in de International Champions Cup namen Chelsea en Inter het vandaag tegen elkaar op in Singapore.

Internazionale begon hevig aan de partij. Een schot van Candreva werd via David Luiz gesaved door Courtois, de rebound werd geblokt door de Engelse verdediging. Even later trapte Gagliardini naast.

Dan was het de beurt aan Chelsea voor wat kleine kansen. Batshuayi nam een botsende bal in één tijd op de schoen, over en naast. Willian kon schieten aan de rand van de zestien, het schot week af en eindigde in het dak van het doel. Daarna ging een ‘zwabberende’ vrije trap van Luiz niet heel ver uit de buurt van de Italiaanse kooi.

In de 38e minuut liet doelman Pardelli een terugspeelbal van zijn voet springen onder druk van Batshuayi, maar de schade kon beperkt worden. In de extra tijd werd een penalty gefloten na een fout van Azpilicueta op Jovetic. De spits zette de strafschop zelf om, miste en scoorde dan de rebound. Ruststand: 0-1.

Meteen in de tweede helft werd een nieuw doelpunt van Jovetic terecht afgekeurd wegens buitenspel. Batshuayi trapte daarna net naast toen hij de bal onverwacht voor zich kreeg. Inter bleek daarna zeer sterk op de counter. Perisic stoomde door over de linkerkant en legde de bal koel voorbij Courtois, mooi afgewerkt. 0-2 (52′).

Een volgende counter leidde tot een knappe actie van Perisic, de Kroaat legde dan simpel af tot bij Joao Mario, die op Courtois besloot. Perisic trapte in een volgende aanval hard in het zijnet.

In minuut 74e minuut kregen we een van de mooiste own-goals ooit te zien: Kondogbia raakte de bal volledig verkeerd – hij wilde de bal gewoon terugspelen naar zijn doelman – en het leer ging ‘enig mooi’ in doel vanop grote afstand. 1-2. Daarna werd een doelpunt van Batshuayi nog afgekeurd, buitenspel, en dat was meteen de laatste belangrijke fase. Eindstand: 1-2.

Eindklassement Singapore:

  1. Inter 2-6*
  2. Bayern 2-3*
  3. Chelsea 2-0

*Ook in China actief

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.