Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos en ex-Barcelona-speler Dani Alves hebben zich uitgelaten over een eventuele transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain. Beiden gaven Neymar het advies om te vertrekken.

Ramos meldde zijn interviewer het volgende: “Ik weet het niet, iedereen is vrij om zijn eigen toekomst te kiezen. Ik hoop echter dat hij vertrekt, dat zou al één probleem minder zijn voor ons. Ik heb een keer met hem geruild van shirt en hoop dat dat de laatste keer was.”

Dani Alves gaf echter een hele andere reden voor een vertrek, hij zei: “Ik spreek hem elke dag, maar niet altijd over voetbal. Ik probeer hem kalm te houden, want als je in tijden als deze naar iedereen luistert wordt je gek. Je moet egoïstisch zijn, want de clubs denken niet meer aan je zodra je niet meer presteert, ik ben er een voorbeeld van. Ik heb hem één ding verteld, en dat is dat hij dapper moet zijn, want deze wereld is enkel voor de dapperen. Keuzes zijn voor de dapperen en ik ben de dapperste, omdat ik koos te vertrekken bij Barcelona en Juventus. Hij moet nu een keuze maken om zich te blijven ontwikkelen. Ik wil gewoon dat mijn vriend gelukkig is, waar hij ook is, al is het natuurlijk beter als dat hier (bij Paris Saint-Germain) is. Ik hoop dat hij bij ons tekent, al heb ik niets met die keuze te maken.”

Toen ook Barcelona-legende Ronaldinho werd gevraagd naar de transfer reageerde hij kort: “Ik kan hem alleen vertellen dat hij zijn hart moet volgen en gelukkig moet zijn.” De bondscoach van Brazilië, Tite, vervolgde: “Ik maak me er niet druk om, allebei de clubs zijn van een hoog niveau. Ik weet zeker dat hij gaat doen wat het beste voor hem is, en de club waar hij voor kiest gaat daar profijt van hebben.”

Advertenties