Voorbeschouwing STVV – KAA Gent

Sint-Truiden ontvangt zondag om 18u AA Gent. De thuisploeg wil meteen stunten door Gent op eigen veld te vloeren. In Oost-Vlaanderen kunnen ze een boost gebruiken na het tegenvallende gelijkspel tegen Altach in Europa.

STVV

STVV opent, zoals wel vaker de afgelopen jaren, het seizoen op eigen veld. De tegenstander is ditmaal AA Gent. In Zuid-Limburg kennen ze en zware competitiestart, met na Gent wedstrijden tegen Zulte-Waregem, Standard en Anderlecht. Elk punt is dus meer dan welkom. Op Stayen rekenen ze daarvoor op hun nieuwe aanwinsten Guèye en Botaka die in de voorbereiding al een degelijke indruk nalieten.

Aanvallend ziet het er goed uit bij de Kanaries, de verdediging daarentegen staat nog niet helemaal op punt. Ook op het middenveld is het, na het verlies van sterkhouders Gerkens en Peeters, voor de Kanaries nog wat zoeken. Met een nieuwe trainer en heel wat nieuwe spelers is het dus afwachten hoe vlot de bal van voet tot voet zal gaan.

Gent

Gent begon Donderdag al aan het nieuwe voetbalseizoen, weliswaar in Europa. Tegen het Oostenrijkse Altach eindigde de partij op een 1-1 gelijkspel in de Ghelamco Arena, een relatief teleurstellend resultaat. Volgende week hebben Vanhaezebrouck en Co daar dus wat recht te zetten.

In de competitie wachten er vervolgens wedstrijden tegen Antwerp, Mechelen en Moeskroen, punten pakken is de boodschap. Ook de Buffalo’s hebben met spelers als  Sylla en Marcq een aantal goede inkomende transfers gedaan en gaan dit seizoen voor minimum hetzelfde resultaat als vorig seizoenen, top 3. De voorbereiding van de Oost-Vlamingen verliep redelijk goed, waarin de nodige doelpunten werden gescoord. Benieuwd of dat tegen Sint-Truiden ook het geval zal zijn.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Haspengouw op 3-1. Kan de thuisploeg dit nummertje herhalen, of zorgt Gent met een overwinning voor de nodige stimulans voor Donderdag? Aftrap, zondag om 18u.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s