Een voor de neutrale kijker aangenaam kijkstuk Achter de Kazerne eindigde op 1-1. KV was zeker naar het einde toe blij met een punt, de Rouches hadden misschien wel meer verdiend, maar kunnen toch tevreden zijn over de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. 

Standard begon zoals verwacht gretig aan de partij. Toch scoorde Mechelen de openingstreffer in de 7e minuut. Cobbaut liet zijn ‘man’ Dossevi achter, stoomde door op links en zette voor. Drazic tikte zijn eerste officiële doelpunt voor Malinwa binnen, 1-0.

Lang kon KVM niet genieten van haar voorsprong. De Witte speelde de bal veel te zacht terug op Coosemans, Sa onderschepte het leer, omspeelde de doelman en werkte koel af. 1-1, 8 minuten gespeeld. Standard kreeg meteen een beloning voor de hoge druk en gretigheid.

Na kleine kansen voor Dossevi en Drazic kreeg Orlando Sa een tweede geschenk. Belfodil kreeg de bal na dom balverlies van Schoofs en speelde de Portugese goaltjesdief aan in de loop. Het schot ging net naast, Mechelen haalde opgelucht adem.

Vlak na die enorme kans moest Ochoa voor het eerst zijn klasse tonen, hij voorkwam de 2-1 van Cobbaut. Rits kreeg wat later verrassend geen geel voor een fopduik, wel een flinke uitbrander van dader (hier: bijna-slachtoffer) Scholz.

Naar het einde van de tweede helft toe had KVM het meeste balbezit, maar het tempo zakte. Rusten bij 1-1. In de tweede helft leek de thuisploeg al snel vrede te nemen met een gelijkspel. Standard ging, misschien wel dankzij de constante aanmoedigingen van het vurige uitpubliek, wel op zoek naar de overwinning.

In minuut 74 mocht specialist Mpoku eindelijk eens een vrije trap nemen, vanop zo’n 30 meter. Zijn poging strandde op de lat. Vlak daarna toch nog een kans voor KV Mechelen, invaller Matthys besloot recht op de Mexicaanse doelman van Standard.

Standard bleef drukken in de slotfase. De bal werd rondgespeeld in de buurt van de zestien, Emond infiltreerde en ging via de hand van De Witte in hoekschop. Dit kon een penalty geweest zijn. In de 88e minuut kreeg invaller Edmilson een zeer grote kans, maar hij trapte wild over.

Uiteindelijk was de eindstand 1-1. Een aangename wedstrijd.

Advertenties