Matías Delgado, de 34-jarige aanvoerder van het Zwitserse FC Basel, stopt per direct met voetballen. De Argentijnse aanvallende middenvelder speelde dit nieuwe seizoen nog een wedstrijd mee met FC Basel. Op 22 juli 2017 werd er met 2-0 verloren van Young Boys Bern en maakte hij als aanvoerder 81 minuten vol. Delgado is een boegbeeld van FC Basel geworden, waar hij in totaal 7 seizoenen voor speelde.

Gisteren (30 juli 2017) speelde FC Basel de competitiewedstrijd tegen FC Luzern (3-1-winst) en kondigde de niet-spelende Delgado aan, om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Op de website van de nieuwe club van Ricky van Wolfswinkel zei Delgado het volgende: “Ik ben helaas niet meer honderd procent fit en daarom heb ik dit besluit genomen.”.

De Argentijn, met Italiaanse roots, komt uit de jeugd van River Plate en speelde zijn eerste wedstrijd voor het Argentijnse Chacarita Juniors. In 2003 kwam hij op de radar van FC Basel, wat hem voor €1.300.000.- overnam. Na drie jaar gespeeld te hebben voor de Zwitserse topclub, maakte Delgado de overstap naar het Turkse Besiktas. Na vier seizoenen in de Turkse Süper Lig ging Babyface (de bijnaam van Delgado) voetballen in de zandbak bij Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. In de zomer van 2013 kwam Delgado terug bij FC Basel, de ploeg waar hij dus zijn carrière afsloot. In totaal speelde Delgado 392 wedstrijden, waarin hij 111x scoorde en 87 assists gaf. Hij heeft nooit het shirt van Argentinië mogen dragen, maar heeft wel een volle prijzenkast: 1x Turks kampioen, 2x Turks bekerwinnaar, 2x Turkse supercup, 6x kampioen van Zwitserland, 1x Zwitserse beker en 1x voetballer van het jaar in Zwitserland (2006).