FC Groningen gaat mogelijk al een vervanger aantrekken voor Sergio Padt. De aanvoerder van FC Groningen wordt onder andere gelinkt aan Crystal Palace en lijkt, na een zeer sterk seizoen, onhoudbaar te zijn geworden voor de Trots van het Noorden. Groningen trok eerder Kevin Begois aan als tweede keeper, maar hij lijkt vooralsnog tekort te komen voor een plek als eerste doelman. Groningen lijkt in Cajtoft de mogelijke nieuwe eerste keeper te zien.

De 23-jarige doelman Anton Cajtoft keept voor het Zweedse Jönköping Södra IF en is voormalig jeugdinternational van Zweden. De 1.91 meter lange doelman komt ook uit de jeugd van de club en speelde dit seizoen al 13 wedstrijden in de Zweedse Allsvenskan. In totaal keepte de doelman al 69 wedstrijden in het eerste elftal van Jönköping. Hij heeft een marktwaarde van zo’n €250.000,- en lijkt daarmee haalbaar voor FC Groningen. Keeperstrainer Bas Roorda was afgelopen weekend gespot op de tribune van Jönköping, zij wonnen met 1-0 van Hammarby IF én Cajtoft keepte de hele wedstrijd.

FC Groningen staat, samen met sc Heerenveen en AZ, bekend om het halen van jonge Scandinavische spelers, die daarna de stap hogerop kunnen maken.