Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

Drie duels tussen competitiegenoten gisteren! Beginnen doen we met Manchester City vs. Tottenham.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Dele, maar Ederson was snel en goed uitgekomen. Na 10 minuten voetballen stond het al 1-0. Kevin De Bruyne draaide een vrije trap perfect voor doel, verdediger Stones dook de bal voorbij Lloris. Tottenham was van slag en City ging meteen op zoek naar de dubbele voorsprong, wat resulteerde in enkele kansen in een kleine periode. De grootste was voor Gabriel Jesus, maar hij schoot recht op Lloris.

Net voor het halfuur zagen we eindelijk een kans van de Spurs. Een vrije trap van Eriksen spatte uiteen op de dwarsbalk. City bleef de betere ploeg, maar Lloris kon een grotere achterstand voorlopig nog vermijden. Hij hield een plaatsbal van Danilo uit doel. Vlak voor rust alsnog een grote mogelijkheid voor Tottenham, maar het vizier van Kane stond niet op scherp. In de extra tijd gunde De Bruyne Jesus een een open kans, maar de spits raakte de bal volledig verkeerd. Ruststand: 1-0, zeer terecht.

De tweede helft begon met druk van Manchester City en als opvallende fase een aanvaring tussen Dier en KDB. Tottenham bleef veel ruimte weggeven in de rug van de defensie. Agüero knalde tegen de paal in de 65e minuut. 3 minuten later raakte hij diezelfde paal nogmaals. Na 72 minuten voetballen viel de oververdiende 2-0 eindelijk. Sterling werd diep gestuurd en werkte koel af, Vorm was geklopt.

In de slotfase hield doelman Muric Vincent Janssen nog van een knap doelpunt, aan de overkant wist de jonge Diaz wel te scoren: 3-0, dat was ook de eindstand.

 

Wat later was Miami het decor voor El Clasico: Real Madrid nam het op tegen FC Barcelona.

Twee minuten en 53 seconden had Lionel Messi nodig om te scoren. Een goede actie werd gevolgd door een schot, dat afgeweken werd door Varane. Iets meer dan 3 minuten later stond het al 0-2 voor Barcelona, Rakitic knalde overhoeks binnen vanop de rand van de zestien. De ‘uitploeg’ bleef kansen opstapelen, Rakitic en Suarez scoorden net niet.

Toch was de aansluitingstreffer al snel een feit. In minuut 14 scoorde Kovacic uit de eerste kans van Real, bijna een kopie van het doelpunt van zijn landgenoot Rakitic. 1-2. Benzema schoot daarna hard voorlangs. Dit alles gebeurde binnen de 20 minuten, een leuke wedstrijd dus. Neymar schoot de bal net als Benzema voorlangs (minuut 29), daarna plaatste Messi de bal te centraal, een grote kans. Na 36 speelminuten scoorde Asensio de 2-2, hij legde de pal koel langs Cillessen. Rust: 2-2.

In de tweede helft stond het al snel 2-3. Pique verlengde een vrije trap van Neymar in doel, met 50 minuten op de klok. Wat later kon Neymar net niet afdrukken, Navas hinderde hem net voldoende, al dan niet foutief. Een schot van Umtiti werd wat later geblokt, Barcelona bleef de betere ploeg.

Net voor het uur pakte Cillessen uit met een mooie save op een schot van Isco. Ook Bale geraakte niet voorbij de Nederlandse sluitpost. In de 81e minuut pakte hij opnieuw uit met een knappe redding, nogmaals op een plaatsbal van Isco, in de verste hoek dit keer. Een draaiend schot van Ceballos ging net naast, ondanks wat druk van Real kon Barcelona simpel standhouden. Eindstand: 2-3.

 

Tot slot een Italiaanse topwedstrijd: AS Roma bekampte Juventus.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Dzeko. Hij liep zich goed vrij in de rug van de Juve-verdediging, maar kon de lange bal onvoldoende verlengen. Juventus kon doelman Alisson het eerste 27 minuten niet echt bedreigen, op enkele wegdraaiende afstandsschoten en te zachte pogingen na.

In de 28e minuut werd Juventus wel beloond voor de druk, Mandzukic liep goed diep, omspeelde de doelman en scoorde. 0-1. De wedstrijd zakte hierna wat in en we gingen rusten bij 0-1. Vroeg in de tweede helft knalde Strootman op de lat en een volley van Dzeko werd simpel gevangen door Buffon.

Net voor het uur loste Alisson een schot, in tweede instantie kon hij de schade wel beperken. In de 74e minuut kon Dzeko van dichtbij gelijkmaken. 1-1. Hierna waren er geen echt grote kansen meer en Juventus won de strafschoppenreeks met 4-5. Enkel Tumminello miste namens Roma.

 

Het klassement in de States:

  1. FC Barcelona 3-9
  2. Manchester City 3-6
  3. AS Roma 3-5
  4. Manchester United 3-5
  5. Juventus 3-5
  6. Tottenham 3-3
  7. Paris Saint-Germain 3-2
  8. Real Madrid 3-1

 

Advertenties