Na twee grijze seizoenen op Daknam hopen de supporters van Sporting Lokeren dat de Oost-Vlaamse club zich dit seizoen kan herpakken. De openingsmatch tegen Club Brugge liet die ambitie echter niet uitschijnen. De Waaslanders gingen thuis met 0-4 de boot in.

Naast het dramatische voetbal dat Lokeren offensief bracht, zag de verdediging sterretjes tegen de aanvallers van Club Brugge. Eerlijk gezegd lijkt dit geen verrassing, aangezien de Waaslanders het vertrek van Ingason in januari nog steeds niet hebben opgevangen. Deze zomer heeft Lokeren zich defensief enkel versterkt met Mpati en Marzo. Hoewel deze twee nieuwkomers zeker de kwaliteiten hebben om in de basis te staan, kunnen ze allebei niet centraal uit de voeten.

Tegen Club stond het duo Maric-Rassoul centraal in de verdediging. De ondertussen 33-jarige Maric werd erg vlot uitgespeeld door Club-aanvaller Dennis bij de 0-3. Ook Rassoul kende een moeilijke wedstrijd tegen blauw-zwart.

Indien Lokeren dit seizoen echt weer wilt meestrijden voor een plek in play-off 1, lijkt het halen van een centrale verdediger noodzakelijk.

 

 

 

Advertentie