Afgelopen weekend ging in België de Jupiler Pro League van start. In het openingsweekend werden in totaal maar liefst 24 doelpunten gemaakt. Vanaf dit seizoen gaan wij na elk voetbalweekend op zoek naar het doelpunt van de week. Uit de 3 onderstaande keuzes kunnen jullie, onze lezers, bepalen welk doelpunt verkozen wordt tot doelpunt van de week.

Sander Coopman (Zulte Waregem), de 0-5 op het veld van KAS Eupen.

Zulte Waregem heeft haar 1e wedstrijd van het seizoen meteen met overtuigende cijfers gewonnen. Op het veld van Eupen wonnen de troepen van Francky Dury met een overtuigende forfait-score. Sander Coopman maakte het laatste doelpunt van deze wedstrijd, en wat voor één. Een mooie actie van Peter Olayinka, die de achterlijn haalt en daarna met buitenkant rechts voorgeeft, wordt door de jonge belg met een fantastische volley in doel gewerkt. Van Crombrugge mag dan wel in de belangstelling staan van enkele grote clubs, een schot als dat van Coopman hou je niet zomaar tegen!

Franko Andrijasevic (AA Gent), de 0-1 op het veld van Sint Truiden.

Op Stayen kwam AA Gent na 40 minuten op voorsprong. Kalifa Coulibaly zag de ruimte voor Andrijasevic en gaf de bal diep voorbij de verdediging. De Kroaat leek de bal nog te willen voorgeven, maar zag dat er niemand gevolgd was. Enkel een knal van jewelste is nog een mogelijkheid, moet Franko gedacht hebben. Korte hoek en hoog in het dak van het doel, daar belandde de bal. Een doelpunt dat het begin was van een leuke wedstrijd.

Christian Ceballos (Sint Truiden), de 2-1 thuis tegen AA Gent.

De wedstrijd op Stayen was heel spannend, want in het laatste halfuur vielen er nog eens 4 doelpunten. De Kanaries kwamen op 1-1, maar vooral de 2-1 was weer een doelpunt om in te kaderen. Asamoa zag Ceballos goed de ruimte induiken en gaf de bal mee in de voet. Nana Asare kon de spits niet meer bijhouden en Ceballos wist de bal in doel te werken. Er werd goed opgelet bij de 0-1 van AA Gent, want Ceballos wist het doelpunt bijna te kopiëren. Dit keer kwam de bal van links maar de bal ging wel al even staalhard in het dak van het doel. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een verrassende 3-2-score.

 

Advertenties