Belgisch talent Ismail Azzaoui speelt het komende seizoen op huurbasis voor Willem II. De 19-jarige buitenspeler trainde al even mee met de formatie uit Tilburg, maar heeft nu definitief de overstap naar de Tricolores gemaakt. 

De in Brussel geboren Azzaoui komt uit de jeugd van Anderlecht en maakte, net als veel Belgische talenten, al vroeg de overstap naar een Engelse club. In de winter van 2014 ging hij van Anderlecht naar het Londense Tottenham Hotspur. Een kleine anderhalf jaar later vertrok het talent voor €1.000.000,- naar het Duitse VFL Wolfsburg. Azzaoui speelde voor de Belgische jeugdelftallen van onder-15, onder-16 en onder-17.

Tijdens de voorbereiding van Willem II speelde Azzaoui voornamelijk als linksbuiten, maar zelf zegt de Marokkaanse Belg op meerder posities uit de voeten te kunnen: “Maar als het moet kan ik ook op rechts uit de voeten. Bij de jeugdteams van België stond ik meestal op rechts. Ik kan zowel binnendoor als buitenom iemand passeren en schieten of voorzetten geven.”.

Azzaoui heeft ongeveer een marktwaarde van €250.000,-. Het is maar de vraag, of Wolfsburg haar investering van één miljoen euro terugziet in de toekomst.

Advertenties