Championship-club Leeds United heeft Ouasim Bouy gratis overgenomen van Juventus. Een maand geleden kwam ook Vurnon Anita al over van Newcastle United, hij was transfervrij. Bouy is al de 9de aanwinst van Leeds dit seizoen, de club lijkt snel terug te willen keren naar de Premier League. De halve Nederlander wordt aankomend seizoen echter wel verhuurd aan de Spaanse 2de divisie-club Cultural Leonesa.

De club was in de jaren ’90 een grote naam in Engeland, maar bleef sinds de degradatie in 2004 voorlopig nog weg uit de hoogste divisie. De supporters vinden het onderhand wel weer een keer tijd worden voor een terugkeer, over de transfers mogen ze in ieder geval niet klagen. De club haalde deze zomer namelijk eerder al Pontus Jansson (Torino), Samu Sálz (SD Huesca), Hadi Sacko (Sporting CP B), Mateusz Klich (FC Twente), Caleb Ekuban (Chievo Verona), Felix Wiedwald (Werder Bremen), Vurnon Anita (Newcastle United), Matthew Pennington (Everton) en Ezgjan Alioski (FC Lugano).

Bouy werd vanuit de jeugd van AVV Zeeburgia op vroege leeftijd overgenomen door Ajax. Juventus nam de speler in 2012 weer over voor 450 duizend euro. Na verhuurperiodes bij Brescia, HSV, Panathinaikos, PEC Zwolle, Palermo en opnieuw PEC Zwolle mocht de 24-jarige dit seizoen vertrekken, Juventus hoefde geen vergoeding voor de transfer. Hij speelde slechts 1 bekerwedstrijd 22 minuten mee bij Juve.

Advertentie