FC Utrecht heeft zich weer geroerd op de transfermarkt. Ditmaal heeft het zich versterkt met Lukas Görtler. De 23-jarige Duitse spits komt over van 1. FC Kaiserslautern. Hij tekent een contract voor drie seizoenen. 

Görtler speelde het afgelopen seizoen 23 wedstrijden voor de Duitsers. Daarin wist hij geen één keer te scoren. Hij speelde afwisselend in de basis en als invaller en raakte midden in het seizoen geblesseerd aan zijn knie. Hij speelde sinds 2015 bij Kaiserslautern en daarvoor bij het tweede elftal van Bayern München. In de twee jaar dat hij bij Kaiserslautern speelde, kwam hij tot 43 optredens en scoorde hij daarin tweemaal.

Görtler is de 10e aanwinst van FC Utrecht. Utrecht had de selectie al op orde, tot het moment dat Makienok zijn voorste kruisband afscheurde. Hierdoor moest Utrecht op zoek naar een vervanger voor Makienok en is het uitgekomen bij Görtler.

Advertenties