Als opening van het Nederlandse voetbalseizoen staan Feyenoord en Vitesse zaterdagavond als landskampioen en bekerwinnaar tegenover elkaar. De Rotterdammers nemen het dan in eigen huis op tegen de mannen van Henk Fraser in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Het is voor het eerst dat de wedstrijd niet in de John Cruijff  Arena wordt gespeeld.

De strijd in de seizoensopener is er een met veel aandacht. De discussie rondom de kaartverkoop voor Vitesse-supporters is er een waar geen einde aan lijkt te komen. De KNVB weigert het stadion eerlijk te verdelen en geeft Vitesse niet meer dan het uitvak. De Vitessenaren zijn op hun beurt weer enorm kwaad over deze benadeling en blijven uit protest grotendeels weg.

De voorbereidingen van beide ploegen verliepen prima. Feyenoord liet vaak zien een brede selectie te hebben en in de wedstrijd tegen Real Sociedad speelden Ridgeciano Haps en Jean-Paul Boëtius een belangrijke rol bij de enige treffer van de wedstrijd.
Aan de kant van de Arnhemmers viel vooral de nieuwe spits Tim Matavz op. De opvolger van de naar FC Basel vertrokken Ricky van Wolfswinkel scoorde vaak in de voorbereiding en liet op die manier positief van zich spreken. Inmiddels haalde Vitesse ook Luc Castaignos terug naar de Eredivisie, en met aankopen als Thomas Bruns en Bryan Linssen hebben zij zich aanvallend flink versterkt.

Het is in ieder geval duidelijk dat beide ploegen er klaar voor zijn om in de Kuip te laten zien hoe zij de zomer zijn doorgekomen.

Feyenoord-Vitesse, 05-08-2017, 18:00, De Kuip

Advertenties