KRC Genk is het seizoen met een valse noot begonnen. De Limburgers speelden vorige week al gelijk tegen Waasland-Beveren en gisteren verloor het ook nog op het veld van Standard. Standard begint goed met een 4 op 6.

Bij Standard was er opvallend genoeg geen spoor van Ishak Belfodil, Sa Pinto verwijt hem en gebrek aan inzet en motivatie. Daardoor nam Mpoku plaats achter Sa en startte Junior Edmilson op de linkerkant. Bij Genk maakte Danny Vukovic zijn debuut in de goal en verving ook Joakim Meahle Bojan Nastic. Malinovskyi is uit vorm en startte op de bank, Bryan Heynen nam zijn plaats in. Ten slotte kreeg ook Siebe Schrijvers een basisplaats ten koste van Manuel Benson.

De wedstrijd begon aardig met een strijdvaardig Standard, dat Genk bij de keel wilde grijpen, maar dat lukte niet. De Rouches konden amper dreigen en doelman Vukovic moest enkel in actie komen om ballen uit de lucht te plukken. Na 25 minuten was er pas een eerste kans en die was er voor Racing Genk na een goede combinatie tussen Maehle en Buffel, die laatste vindt de helemaal alleen staande Schrijvers, die van afstand uithaalde en door een redding van Ochoa belandde de bal op de paal.

Daarna volgde er al snel een tweede kans voor Racing. Op een vrije trap kan Berge via een kopbal de bal bij Buffel brengen, die uithaalde met een volley, maar de bal belandde aan de verkeerde kant van de paal. Een paar minuutjes later scoorde Genk dan toch een eerste keer. Een mooie pas van Bryan Heynen naar Siebe Schrijvers, die met een schitterende actie Scholz uitkapte en de bal in doel trapte. Genk speelde de eerste helft rustig uit en ging dan ook als de beste ploeg de rust in.

De tweede helft begon met een wissel bij Standard. Razvan Marin, vorig jaar nog in Genkse belangstelling, kwam Agbo vervangen. De tweede helft was nog geen 3 minuten bezig of Standard scoorde al na een flater in de Genkse verdediging. Sander Berge gaf een cadeau met een grote strik errond. De Noor gaf een hoge terugspeelbal naar Vukovic, die twijfelde en de bal niet met de handen durfde te pakken, waardoor hij wou koppen, maar Edmilson won het kopduel en zette de 1-1 op het bord.

Standard nam de wedstrijd volledig in handen en iets na het uur kwamen de Rouches op voorsprong. Mpoku staat helemaal alleen en werkt een vergeten voorzet erg knap in doel. Het scheelde niet veel of Standard kwam op 3-1. Op een hoekschop was Vukovic alert en redde hij knap op een kopbal van Orlando Sa.

Albert Stuivenberg ging voor ‘alles of niets’ en haalde Bryan Heynen naar de kant. De man van 5 miljoen Marcus Ingvartsen mocht zijn debuut maken. Ook Ndongala werd in de ploeg gezet voor Junior Edmilson. Ondanks de wissel van Ingvartsen, kwam Genk nog altijd niet aan voetballen, dus kwam 10 minuten voor tijd Ruslan Malinovskyi in de ploeg voor Thomas Buffel.

Malinovskyi probeerde meteen te dreigen met een schot, maar dat vloog hoog over. In minuut 90 was Genk zowaar nog heel dicht bij de 2-2. Een pas van Samatta op Ingvartsen, die uithaalde en de paal raakte. Genk verliest dus met 2-1 op Sclessin en start het seizoen met een zwakke 1/6. Onder leiding van de vurige fans pakt Standard 4 op 6. Volgende week wacht voor de Limburgers de verplaatsing naar Antwerp. Standard krijgt volgende week die andere Limburgse ploeg tegen, ze moeten namelijk naar Sint-Truiden.

Advertenties