Portugese topclub Benfica heeft haar zesde Supercup gewonnen. Vorig jaar won Benfica de Supercup ook al, toen versloeg het Sporting Braga. Dit jaar was O Glorioso met 3-1 te sterk voor Vitoria Guimarães.

Benfica schoot meteen uit de startblokken, in de zesde en elfde minuut scoorde Benfica de 1-0 en 2-0. Doelpuntenmakers waren de ervaren spits Jonas en de van Eintracht Frankfurt overgenomen Haris Seferovic. Twee minuten voor rust scoorde Raphinha namens de bezoekers de aansluitingstreffer, maar Benfica gaf de wedstrijd niet meer uit handen. In de 83ste minuut scoorde Raul Jímenez, die pas 2 minuten in het veld stond, de beslissende 3-1 en verzekerde daarmee de overwinning voor de ploeg uit Lissabon.

Met de zesde Portugese Supercup heeft Benfica nog een beker aan haar prijzenkast toegevoegd. Benfica heeft onder andere al 36 landskampioenschappen, 26 nationale bekers en 2 Europa Cup-I overwinning behaald.

Opstelling Benfica:
Bruno Varela; André Almeida, Luisao, Alex Grimaldo (Eliseu,75), Jardel; Franco Cervi, Fejsa, Pizzi, Salvio (Filipe Augusto,65); Seferovic, Jonas (Raul Jímenez,81)

Opstelling Vitoria Guimarães:
Miguel Silva; Joao Aurelio (Xande Silva,81), Joao Vigario, Josue Sa, Marcos Valente; Guillermo Celis, Helder Ferreira (Fabio Sturgeon,73), Paolo Hurtado (Oscar Estupinan,81), Bongani Zungu, Raphinha; Rafael Martins