TRANSFER: Jeremain Lens van Sunderland naar Besiktas

Besiktas, de landskampioen van Turkije, heeft de Nederlandse aanvaller Jeremain Lens overgenomen van het Engelse Sunderland. In Turkije zal deze transfer de nodige discussies teweegbrengen, vorig seizoen speelde Lens namelijk op huurbasis voor Fenerbahçe. 

De in Amsterdam geboren aanvaller komt uit de jeugd van Ajax, maar brak nooit door bij de Amsterdammers. Via AZ & NEC kwam Lens in 2010 bij PSV terecht, waar hij onder andere landskampioen van Nederland werd. Zijn buitenlands avontuur begon bij het Oekraïense Dinamo Kyiv, wat de buitenspeler voor €9.000.000,- overnam van de Eindhovenaren. Twee jaar later, in 2015, vertrok Lens naar Sunderland, alvorens verhuurd te worden aan Fenerbahçe.

Voor Sunderland speelde de 29-jarige Lens 22 competitiewedstrijden in de Premier League, waarin hij 3x scoorde en 3 assists gaf. Afgelopen seizoen maakte Lens 36 keer zijn opwachting in het eerste voor Fener, hij wist 5x te scoren en maar liefst 17x een assist te geven. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel jaar Lens heeft getekend, noch wat het transferbedrag is.

Lens is niet de eerste versterking voor Kara Katallar. Eerder nam het Caner Erkin (Internazionale Milano), Pepe (Real Madrid) & Alvaro Negredo (Valencia) over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.