Besiktas, de landskampioen van Turkije, heeft de Nederlandse aanvaller Jeremain Lens overgenomen van het Engelse Sunderland. In Turkije zal deze transfer de nodige discussies teweegbrengen, vorig seizoen speelde Lens namelijk op huurbasis voor Fenerbahçe. 

De in Amsterdam geboren aanvaller komt uit de jeugd van Ajax, maar brak nooit door bij de Amsterdammers. Via AZ & NEC kwam Lens in 2010 bij PSV terecht, waar hij onder andere landskampioen van Nederland werd. Zijn buitenlands avontuur begon bij het Oekraïense Dinamo Kyiv, wat de buitenspeler voor €9.000.000,- overnam van de Eindhovenaren. Twee jaar later, in 2015, vertrok Lens naar Sunderland, alvorens verhuurd te worden aan Fenerbahçe.

Voor Sunderland speelde de 29-jarige Lens 22 competitiewedstrijden in de Premier League, waarin hij 3x scoorde en 3 assists gaf. Afgelopen seizoen maakte Lens 36 keer zijn opwachting in het eerste voor Fener, hij wist 5x te scoren en maar liefst 17x een assist te geven. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel jaar Lens heeft getekend, noch wat het transferbedrag is.

Lens is niet de eerste versterking voor Kara Katallar. Eerder nam het Caner Erkin (Internazionale Milano), Pepe (Real Madrid) & Alvaro Negredo (Valencia) over.