Dani Alves: “Ik ben naar PSG gekomen door Neymar”

Dani Alves heeft openlijk laten weten dat hij op aanraden van nieuwkomer Neymar naar Paris Saint-Germain vertrokken is. De twee spelers zijn dik bevriend en Alves wist dan ook al van Neymars plannen, lang voordat hij daadwerkelijk vertrok.

“Ik heb met hem gesproken over de mogelijkheden.” zegt Alves. “Hij (Neymar) heeft me aangeraden hierheen (naar PSG) te komen. Ik zei hem dat ik Juventus wilde verlaten en hij antwoordde daarop dat hij een transfer naar PSG in zijn hoofd had. We nemen een enorme stap door een speler in ons team te hebben met de klasse van Neymar. We zijn echter beide niet gekomen voor het geld. Slechts een paar mensen verlaten hun comfortzone, maar wij zijn Brazilianen, Brazilianen doen dat. Onze groep is heel close, dat maakte de aanpassing voor Neymar een stuk makkelijker. Hij werd met open armen ontvangen. Ik snap wat hij meemaakt, omdat ik weet hoe het is. Hij is naar de juiste plek gekomen op het juiste moment.”

Veel mensen waren verbaasd dat Neymar daadwerkelijk naar PSG ging, op de vraag daarover antwoordde Alves: “Het gaat niet alleen maar om Barcelona, of om Spaanse clubs. Er is ook nog het leven, de uitdaging en het voetbal op andere plekken. De komst van Neymar verandert de positie van PSG absoluut. Het is onvermijdelijk dat er verwachtingen zijn, maar zijn grootsheid heeft het allemaal.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.