Het was al een tijdje duidelijk dat Tino-Sven Susic geen toekomst meer had bij KRC Genk. De Bosniër werd een jaar geleden onder veel media-aandacht binnengehaald in de Luminus Arena, want hij moest de opvolger worden van de vertrokken Neeskens Kebano (Fulham). Nog geen half jaar later werd het duidelijk dat Susic niet meer in de Genkse plannen paste. Tel Aviv bedwong ook een aankoopoptie.

Susic kwam vorig jaar over van Hadjuk Split, waar hij een van de sterkhouders was. Susic kwam regelmatig aan spelen toe op het Genkse middenveld, maar zijn statistieken waren ondermaats. Susic kon slechts een keer scoren op Athletic Bilbao en kon geen enkele assist afleveren. Zo verdween Susic stilaan uit de ploeg onder Peter Maes en ook onder Albert Stuivenberg kreeg hij geen kans meer. Stuivenberg bracht Susic 2 keer in en liet hem een keer starten op Waasland-Beveren als spits, waar hij teleurstelde.

Ook dit seizoen werd het duidelijk dat Genk niet meer op Susic rekende. Hij mocht niet mee op stage en zijn nummer 10 werd ook afgegeven aan Mbwana Samatta. Bovendien verscheen Susic ook niet op de ploegfoto. Laszlo Köteles en Yoni Buyens kregen ook te horen dat ze mogen vertrekken, maar zij mogen wel hun conditie op scherp houden door te trainen bij de beloften.

Advertentie