TRANSFER: Mario Lemina verruilt Juventus voor Southampton

Na in juli al Jan Bednarek gekocht te hebben, is Mario Lemina nu de tweede zomertransfer van de Saints. De Franse voetballer van Gabonese afkomst tekent na 2 jaar bij Juventus nu voor Southampton en zal dus voor de eerste keer te zien zijn in de Premier League.

Lemina spendeerde zijn volledige jeugd, maar liefst 8 jaar, bij Franse club Lorient. In 2013 besloot hij echter te verkassen naar topclub Marseille, waar hij in 3 jaar tijd 42 keer op het veld mocht verschijnen. Na deze periode verliet hij Frankrijk (tot op heden) definitief en vertrok hij naar Juventus voor een som van ongeveer €10,000,000,-. Bij Juventus groeide hij vooral uit tot een verdedigend sterke middenvelder. De rechtsvoetige Gabonees won er 157 duels en wist 3 keer het doel te vinden. Eerder deze avond kondigden beide clubs aan dat Lemina voor 5 jaar tekent bij de Saints.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.