Edgar Davids speelde in zijn tijd voor onder andere Ajax, Juventus, FC Barcelona, Internazionale en AC Milan, maar heeft een speciaal plekje voor Tottenham Hotspur. Hij liet zijn bewondering voor de club nog maar eens merken door onder andere de resultaten van de laatste paar seizoenen erbij te pakken.

“Ik ben blij dat de Spurs een “topclub-cultuur” hebben, beginnend met het fantastische trainingscomplex. Dat is wat het is, het is ongelofelijk. Als je daar bent wil je gewoon trainen! Je wil gewoon werken! Het inspireert en motiveert je. Het is geen toeval dat alles zo goed loopt en ze de afgelopen paar seizoenen zo fantastisch waren. Het was niet eenmalig. De Spurs zitten gewoon op dat niveau en daarom ben ik ook zo trots op de club.” zo zei Davids.

Hij vervolgde: “Ik hou erg veel van dit team. Als ik ze zie spelen zie ik plezier, ik zie jeugd, enthousiasme, spannend voetbal, leuk voetbal. Ze hebben er plezier in en ze zijn hele, hele grote talenten. Hoe kan je nou niet van dit team houden?”

Over voormalig Eredivisie-spelers Christian Eriksen en Mousa Dembélé zei hij het volgende: “Hij (Eriksen) deed het vorig seizoen geweldig, hij heeft een grote invloed. Wanneer ik mensen hoor praten over die of dan weer die speler, kijk dan eens naar hoe hij speelt, hoeveel assists gaf hij wel niet? Hoeveel kansen creëerde hij wel niet? Hij is de nummer één. Ik vind Mousa Dembélé ook een goede speler. Hij is heel erg aardig, zo netjes, “down-to-earth”, en hij heeft zo veel kracht. Ik hoop dat het talent dat ik in hem zie zich nog verder ontwikkelt. Hij doet het nu al geweldig.”  

Advertentie