Internazionale heeft zich versterkt met voormalig Nice-linksback Dalbert Henrique Chagas Estevão, kortweg Dalbert. De Braziliaan heeft een contract voor 5 jaar getekend in Milaan.

Dalbert kwam pas een jaar geleden naar Nice, dat destijds 2 miljoen euro betaalde aan Vitória Guimarães. De Braziliaan groeide in 1 jaar echter zo hard, dat de gehele Europese (sub)top achter hem aan zat. Internazionale trekt nu aan het langste eind. Nice heeft de transfersom vertienvoudigd zien worden in een jaar tijd, Inter betaalt namelijk 20 miljoen euro. De ontsnappingsclausule van Dalbert stond op 30 miljoen euro, maar de Italianen hebben er dus toch nog 10 miljoen euro vanaf weten te halen.

Dalbert speelde vorig seizoen in totaal 40 wedstrijden voor Nice. Hij gaf daarin 4 assists en scoorde geen enkele keer. Wel had hij een belangrijke bijdrage in het topseizoen van Nice, dat 3de werd in de Ligue 1. Bij Internazionale krijgt de linkspoot te maken met veel concurrentie. Op zijn positie kunnen namelijk ook Yuto Nagatomo, Davide Santon en Cristian Ansaldi al spelen.

Advertenties