Paulo Dybala krijgt legendarische nummer 10 aangewezen bij Juventus

Paulo Dybala heeft voor aankomend seizoen rugnummer 10 aangewezen gekregen. De sterspeler speelde voorheen altijd met nummer 21, dat nummer is nog niet opnieuw toegewezen. Het rugnummer lijkt misschien slechts iets simpels, maar brengt bij Juventus een grote druk met zich mee. Enkel de echte sterspelers hebben het nummer in de historie mogen dragen.

Het nummer werd eerder al gedragen door onder andere Michel Platini, Roberto Baggio en Alessandro Del Piero. Del Piero wordt het meest met het nummer geassocieerd, hij droeg het van 1995 tot en met 2012. Vervolgens kregen ook Carlos Tévez en Paul Pogba de eer. Nieuwkomer Federico Bernardeschi kreeg ook de keuze voor rugnummer 10. Hij zei zelf echter dat de eer voor hem nog te groot was, en hij het nummer eerst maar eens moest gaan verdienen. De Italiaan koos vervolgens voor rugnummer 33.

Dybala speelde tot nu toe al 94 wedstrijden voor Juve, hij scoorde daarin 42 keer en gaf 18 assists. De Argentijn wordt de laatste tijd veel aan FC Barcelona gelinkt, maar lijkt voorlopig dus nog niet te gaan vertrekken. Hij heeft nog een contract tot 2022.

OFFICIAL: @paulodybala is the new Juventus number 10. #Dybala10 💎

A post shared by Juventus Football Club (@juventus) on

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.