NOC*NSF geeft Oranjevrouwen A-status en dus meer financiële mogelijkheden

NOC*NSF geeft het Nederlandse dameselftal de A-status voor één jaar, dat houdt in dat de vrouwen meer financiële mogelijkheden krijgen. Over een jaar kijken de NOC*NSF en de KNVB of de sportieve prestaties nog goed genoeg zijn.

De Oranje Leeuwinnen kregen de status ook al na het bereiken van de halve finale tegen Finland, in 2009. De bond geeft de zogenaamde A-status aan alle sporters die tijdens de Olympische Spelen of een WK bij de laatste acht eindigen. Daarnaast kan de A-status worden verleent bij een uitzonderlijk goede internationale prestatie, zoals in dit geval het winnen van het EK.

Het voordeel hiervan voor de vrouwen is dat ze vergoedingen krijgen voor verschillende dingen, zoals onkosten, verzekeringen, vervoersmogelijkheden, studieregelingen, carrièrebegeleiding na de topsport, en een mogelijke aanvulling op hun inkomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.