Vanavond staat alweer de eerste wedstrijd van de derde speeldag van de Jupiler Pro League op het programma. Daarin nemen Zulte Waregem en Club Brugge het tegen elkaar op. Beide ploegen wonnen hun twee eerste wedstrijden en staan zo samen met Charleroi op een gedeelde eerste plaats. Bij Club is er al één opvallende afwezige: nieuwkomer Perbet zit niet in de selectie. Lawrence Visser is de scheidsrechter van dienst.

Zowel Zulte Waregem als Club Brugge legde tot nu toe een foutloos parcours af in de eigen competitie. Essevee won op de openingsspeeldag met 0-5 in Eupen en versloeg vorige zaterdag nog STVV in eigen huis met 2-0. Club Brugge begon met een 0-4-overwinning in Lokeren en sloot de tweede speeldag af met een 3-1-thuisoverwinning tegen Eupen. Vorig seizoen moest Club twee keer aan de bak aan de Gaverbeek, waar het twee keer strandde op een gelijkspel.

Bij Zulte Waregem is er de eerste selectie voor Gertjan De Mets na een vervelende teenblessure. De Mets zal dan mogelijk ook zijn debuut maken voor Essevee. Een paar dagen geleden kwam het nieuws dat Sammy Bossut drie maanden uit is. De 31-jarige doelman liep een blessure op aan de buikspieren tijdens de bekerfinale tegen KV Oostende. Bossut werkte tijdens de play-offs hard aan zijn comeback, maar een reactie op de intensieve trainingen zorgt ervoor dat hij nog langer aan de kant staat.

Selectie Zulte Waregem:

Leali, Bostyn, De Nayer, De Fauw, Baudry, Heylen, Derijck, Walsh, Hamalainen, De Mets, Kaya, De Pauw, Oldrup, Jensen, Bala, Doumbia, De Sart, Cordaro, Leya Iseka, Saponjic en Olayinka.

Bij Club Brugge is de grote verrassing dat Jérémy Perbet niet in de selectie is opgenomen. Perbet zelf is fit, maar wordt door Leko gepasseerd. Wesley Moraes keert na twee speeldagen schorsing terug in de selectie en speelt morgen waarschijnlijk zijn eerste minuten van het seizoen. Laurens De Bock ontbreekt ook nog steeds. Jelle Vossen kan morgen zijn 90ste officiële wedstrijd voor Club Brugge spelen en bij Anthony Limbombe kan de teller op 30 wedstrijden komen te staan. Gisteren kwam ook het nieuws dat José Izquierdo eindelijk zijn langverwachte transfer kreeg. De Colombiaan tekende een contract bij de ploeg van Mathew Ryan, namelijk bij Brighton & Hove Abion.

Selectie Club Brugge:

Horvath, Hubert, Teunckens, Palacios, Engels, Mera, Mechele, Denswil, Touba, Simons, Vanlerberghe, Nakamba, Vormer, Vanaken, Refaelov, Dennis, Limombe, Vossen, Wesley en Diaby.

 

Advertenties