Club Brugge is erin geslaagd om 9/9 te pakken. Club won met 1-2 op Zulte Waregem en blijft daardoor al zeker op kop staan. FCB kwam halfweg de eerste helft op 0-1 te staan door alweer een doelpunt van Dennis. In het begin van de tweede helft verdubbelde Club de voorsprong met een strafschopdoelpunt van Vossen. Leya Iseka hield de spanning erin met de 1-2, maar Essevee kon geen tweede keer meer scoren.

Bij Zulte Waregem ontbrak Club-huurling Sander Coopman. Coopman mocht enkel spelen als Zulte de 4 volgende wedstrijden een bedrag van circa 900.000 euro betaalde. Hij werd dus vervanger door Jensen, die voor de eerste keer een basisplaats kreeg. Voorin startte Leya Iseka ten koste van Saponjic. Ook bij Club waren er de nodige veranderingen in de basiself. Refaelov, Touba en Engels startten op de bank. Vanaken, Denswil en Limbombe verschenen aan de aftrap.

De wedstrijd begon aardig, maar de echte kansen ontbraken. Zo kregen we enkel halve kansen te zien zoals, onder andere een zwakke kopbal van Denswi. Iets na het kwartier viel er ook de eerste gele kaart. Dennis miste zijn controle en de Nigeriaan wou dat rechtzetten met een tackle, maar zijn ingreep was te driest.

In de negentiende minuut kwam er een goede aanval van Zulte. Kaya schilderde een voorzet op het hoofd van Olayinka, maar zijn kopbal vloog enkele meters over. Zulte begon in de wedstrijd te komen en na een goede rush van Iseka kon hij de bal voorbrengen, maar Olayinka stond niet op de juiste plek om de bal in doel te werken. Dan was het de beurt aan Olayinka, die makkelijk voorbij Mechele kwam, want die miste zijn interceptie volledig. Olayinka zocht naar zijn rechter, maar had beter getrapt met links, want in tweede instantie tackelde Mechele de bal perfect weg.

Halfweg de eerste helft was er dan toch verrassend een doelpunt voor Club Brugge na een mooie aanval. Een knappe pass van Vanaken naar Limbombe, die zette perfect voor over de grond naar het penaltypunt, daar kwam Dennis goed ingelopen en werkte hij de bal in doel. Na het doelpunt van Dennis kwamen er geen echt grote kansen meer voor beide ploegen, enkel halve kansen en overtredingen langs beide kanten.

De tweede helft was nauwelijks twee minuten bezig of scheidsrechter Lawrence Visser floot een penalty na een handsbal van Derijck op een kopbal van Vanaken. Vossen zette zich achter de bal en schoot de penalty mooi in de linkerhoek van het doel binnen. Dit was al het tweede strafschopdoelpunt op rij voor Jelle Vossen. Maar acht minuten later zorgde Leya Iseka weer voor een echte wedstrijd. Olayinka bediende Hamalainen met een knap hakballetje. De Deense linksachter zette laag voor, Iseka kwam op het juiste moment ingelopen en legde de 1-2 binnen.

Iets na het uur mocht de Brugse doelpuntenmaker Dennis gaan rusten en Ivan Leko bracht Abdoulay Diaby in de ploeg. Halfweg de tweede helft nam Essevee de wedstrijd in handen en dat zorgde ook voor kansen. Nill De Pauw besloot van afstand uit te halen, maar Horvath zorgde voor een knappe redding. Een kwartier voor tijd claimde Zulte een penalty nadat Olayinka neerging door een contact met Mechele. Visser gaf geen krimp en ook de videoref deed niets. Hier verdiende Zulte toch een penalty.

Beide ploegen brachten nog een wissel tien minuten voor tijd: Vanlerberghe kwam Vossen vervangen en Wesley verving een sterke Vanaken. Dury zette alles op de aanval met Saponjic, die Lensen kwam aflossen. Wesley had meteen de wedstrijd kunnen beslissen, want de Braziliaan ging alleen af op Bostyn, maar hij trapte recht op de Waregemse doelman. In de extra tijd had Zulte in extremis nog een kans op de gelijkmaker. Zulte kreeg een vrije trap en Kaya stond achter de bal, maar hij plaatste de bal over doel waardoor Zulte Waregem met lege handen achterblijft en Club de 3 punten mee naar Brugge neemt.

 

Advertenties