FC Utrecht begint het seizoen erg goed. Het wint in de altijd lastige uitwedstrijd met 0-3 van ADO Den Haag. Dit door doelpunten van nieuwkomers Dessers en van de Streek. 

Eerste helft

Beide ploegen beginnen de wedstrijd erg scherp en beide ploegen hebben het volste vertrouwen in het nieuwe seizoen. ADO begint de wedstrijd zo scherp, dat het zelfs na 2 minuten al een grote kans heeft op een voorsprong. Na wat onoplettendheid van de defensie van Utrecht kan Becker doorlopen naar Utrecht-keeper Jensen. Becker weet de kans niet af te ronden, na een goede actie van Jensen, die goed blijft staan en het Becker daardoor bijna onmogelijk maakt om te scoren.

Utrecht wordt hierdoor wakkergeschud en dit blijkt wanneer Utrecht in de 13e minuut met Kerk uit kan breken. Echter maakt de assistent-scheidsrechter een blunder en vlagt Kerk af voor buitenspel. Achteraf blijkt dit verre van buitenspel te zijn. Niet veel later kan Kerk toch zijn actie maken en schiet van 25 meter op doel. Hierbij moet ADO-keeper Zwinkels in actie komen, hij tikt de bal tegen de paal. Dit blijkt niet genoeg, want Dessers staat helemaal vrij en kan de bal intikken voor 0-1. Nu blijkt dat de assistent-scheidsrechter er weer naast zit, want op het moment van het schot van Kerk staat Dessers in een buitenspelpositie. Hierdoor komt Utrecht op een 0-1-voorsprong.

In de 26e minuut is er een aderlating voor Utrecht. Kali, die onlangs is overgekomen van Willem II, moet van het veld na een flinke charge van Bakker. Door deze blessure is Kali een twijfelgeval voor de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Zenit Sint-Petersburg. Hij wordt vervangen door van der Maarel.

Utrecht wordt steeds sterker in de eerste helft, maar door goed keeperswerk van Zwinkels blijft het nog steeds 0-1 in Den Haag. ADO laat vlak voor rust nog van zich horen via nieuwe spits Bjorn Johnsen. De sterke Noorse spits werkt de Utrechtse spelers van zich af en schiet van een flinke afstand op doel. Hierbij raakt hij de paal en komt Utrecht met de schrik vrij.

Op slag van rust wilt Utrecht er nog uit komen, maar Janssen fluit af voor het einde van de eerste helft. De uitbraak gebeurde via Ayoub, die daarbij geschept wordt door opnieuw Bakker. Ook dit is het arbitrale trio ontgaan. In de rust blijkt uiteindelijk dat ook Ayoub de wedstrijd niet voort kan zetten en gewisseld moet worden. Hij wordt vervangen door Emanuelson, die hierbij zijn rentree maakt in de Eredivisie.

Tweede helft

Utrecht komt beduidend sterker uit de startblokken, in tegenstelling tot ADO. Kerk is in de 4e minuut na rust al gevaarlijk met een schot in de korte hoek, maar Zwinkels weet dit schot te verwerken tot een corner, waar uiteindelijk niks ontstaat voor Utrecht.

Enkele minuten later is het Braafheid via de linkerkant die een scherpe voorzet geeft, maar deze voorzet gaat aan iedereen voorbij. Ondanks dat blijft de bal in Utrechts bezit. Na goed samenspel van Utrecht weet Emanuelson zich vrij te spelen en geeft hij een goede bal in het strafschopgebied. Hier komt van de Streek goed voor zijn man en kopt hij de bal snoeihard tegen de touwen en zet hiermee Utrecht op een 0-2-voorsprong.

Na het doelpunt van van de Streek zakt Utrecht in en dit resulteert in flink wat kansen voor ADO Den Haag. Eerst is het aan Lorenzen, maar zijn schot wordt geblokt. Paar minuten later is het aan Beugelsdijk, die de bal op de lat kopt. Hier komt Utrecht goed weg en heeft ADO een flinke kans op de aansluitingstreffer gemist.

Na de 0-2 van Utrecht toont ADO veel meer lef en heeft het veel kansen. De kansen worden uiteindelijk niet omgezet in doelpunten, mede door goed keeperswerk van Jensen.

In de 75e minuut luidt het Haags kwartiertje vanaf de tribune, maar dit blijkt weinig effect te hebben op het veld. In de 80e minuut stuurt Labyad met een goede pass Dessers de diepte in. Dessers blijft erg kalm oog in oog met Zwinkels en maakt het af. 0-3 voor Utrecht. Uiteindelijk vindt Utrecht het wel goed zo en lukt het ADO niet meer om kansen te creëren en kan Utrecht met een 0-3-winst terugkeren naar de Domstad.

Advertenties