Marokko heeft zich officieel als kandidaat beschikbaar gesteld voor het organiseren van het WK in 2026. Naast Marokko doen ook de Verenigde Staten, Canada en Mexico mee in de strijd om dit Wereld Kampioenschap. Die drie landen willen het WK gezamelijk organiseren.

In de historie van het WK gebeurde het slechts één keer dat een Afrikaans land het WK organiseerde, dat deed Zuid-Afrika in 2010. Tijdens dat kampioenschap werd Nederland tweede, het verloor in de finale met 1-0 van Spanje.

In 2018 wordt het WK georganiseerd door Rusland, vier jaar later door Qatar. Het WK in 2026 is voor het eerst met 48 deelnemende landen, in plaats van de huidige 32 landen.

Het Europees Kampioenschap wordt in 2020 georganiseerd door dertien verschillende landen. Duitsland en Turkije zijn nog in de race voor het EK van 2024.