Zaterdagavond speelt PSV haar eerste competitiewedstrijd. In het Philips-stadion zal AZ de tegenstander zijn.

De Eindhovenaren willen graag goed beginnen aan het seizoen nadat de Europese doelstelling niet werd gehaald. PSV werd namelijk uitgeschakeld door NK Osijek en dat zorgde voor veel onrust binnen de ploeg en bij de supporters. Een overwinning is dus het enige dat telt. PSV zal zonder verdediger Derrick Luckassen moeten spelen. Hij is namelijk geschorst door een schorsing die nog stond van het vorige seizoen.

AZ zal de Eredivisie beginnen met een redelijk nieuw, maar vooral ook jong elftal. Veel spelers vanuit de jeugd mochten deze zomer aansluiten bij het eerste elftal. Trainer van den Brom wil een nieuwe speelstijl hanteren. Voormalig middenvelder Stijn Wuytens staat nu centraal achterin bij de Alkmaarders. “Daardoor hebben we nu twee lopende middenvelders: Joris van Overeem en Guus Til.”, aldus van den Brom op de persconferentie.

PSV won 30 van de 40 eerdere edities, de laatste vier zonder tegentreffers. AZ’ laatste zege in Eindhoven was in februari 2007. Koevermans schonk AZ in de slotfase de winst (3-2).  

De wedstrijd in Eindhoven begint zaterdag om 18:30 uur. Scheidsrechter voor deze wedstrijd is Bjorn Kuipers. 

Advertentie