Lanskampioen Chelsea mocht in eigen huis aan het nieuwe seizoen beginnen. De tegenstander was Burnley, dat vorig seizoen 16e eindigde in de Premier League. 

Conte moest door blessures van Hazard en Pedro, met daarbij ook nog de schorsing van Moses, meteen al flink sleutelen aan de basiself. Azpilicueta nam de rechterflank voor zijn rekening, nieuwkomer Rüdiger stond centraal achterin naast Luiz en Cahill. Boga en Willian speelden in steun van Batshuayi, die voorlopig de voorkeur krijgt ten koste van Morata. Bij Burnley stond Defour in de basis.

Het begin was zoekend, Chelsea had wel veruit het meeste balbezit. De thuisploeg probeerde rustige vooruit te voetballen, grote kansen leverde dit in de beginfase niet op. In de 14e minuut infiltreerde Cahill, hij verloor de bal en wilde zijn foutje met gestrekt been herstellen. Defour was het slachtoffer, Cahill kreeg meteen rood. De jonge Boga werd hier enkele minuten later het slachtoffer van, hij moest plaats ruimen voor Christensen.

In minuut 24 scoorde Burnley. Vokes werkte een voorzet van Lowton uit de draai voorbij Courois, 0-1. Daarna viel de wedstrijd wat stil. Chelsea had het moeilijk met 10 man (al liep Kanté voor twee) en Burnley wist niet goed wat het met al dat balbezit moest aanvangen. Veel kansen waren er niet, toch slaagde Burnley erin om van haar beide kansen ook een doelpunt te maken: na een mooie aanval kreeg Ward de bal, hij knalde uit een scherpe hoek op doel en Courtois was geklopt. 0-2 na 39 minuten voetballen.

Drie minuten later stond het al 0-3. Vokes knikte een scherpe voorzet van Defour tegen de touwen. Drie kansen, drie goals. 0-3 was ook de ruststand. De eerste kans van de tweede periode was een hard schot van Alonso, dat in hoekschop werd verwerkt. Conte had zijn jongens toch enigszins kunnen motiveren tijdens de pauze, de inzet en drang naar voor was er wel in de tweede helft.

Net voor het uur mocht Morata debuteren in de competitie. Batshuayi, ook een slachtoffer van de rode kaart, heeft niet kunnen brengen wat hij wilde. In minuut 61 schudde Heaton een mooie save uit zijn handschoenen om een vrije trap-doelpunt van Marcos Alonso te verhinderen.

Alvaro Morata scoorde bij zijn debuut: Willian, de meest bedrijvige speler op het veld, zette mooi voor, Morata dook en kopte raak. 1-3 na 69 minuten spelen. Wat later leek Chelsea op 2-3 te komen, maar het doelpunt van Christensen werd afgekeurd. The Blues toonden duidelijk veerkracht en probeerden door te duwen.

Een schot vanop de rand van de zestien van Kanté zorgde nog bijna voor de aansluitingstreffer. Daarna maakte Fabregas de dag nog dramatischer voor de thuisploeg, ook hij kreeg rood (tweede geel). In de slotfase (88’) kopte Morata de bal goed door, Luiz was meegelopen en trapte de 2-3 van dichtbij tegen de netten.

Burnley kreeg nog een vrije trap, net buiten de zestien. Brady knalde op de paal. De vier minuten extra tijd zorgden voor hoop bij de Chelsea-fans. Musonda kwam Christensen nog vervangen, maar ook hij kon niet voor de gelijkmaker zorgen.

In de tweede helft heeft Chelsea er nog alles aan gedaan, vooral Kanté en Willian speelden zeer goed, maar het mocht niet zijn. De vroege, onnodige rode kaart van Cahill was de boosdoener, Burnley was zeer efficiënt in de eerste helft.

Advertenties