Andreas Bjelland heeft de English Football League zaterdagmiddag kennis laten maken met de doellijntechnologie, die in bijvoorbeeld de Premier League ook vorig seizoen al gebruikt werd. Vanaf dit seizoen is de technologie dus ook in de lagere Engelse divisies in gebruik.

Andreas Bjelland had de eer om de scheidsrechter het eerst naar zijn horloge te laten wijzen. In de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest kopte de verdediger vanuit een corner in het doel. De bal werd vervolgens weer weggewerkt, maar werd door de scheidsrechter toch goedgekeurd met de doellijntechnologie. Bjelland scoorde de 2-3 voor zijn ploeg in de 79ste minuut, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-4 in het voordeel van Nottingham Forest.

Bij Brentford stonden ook Kamohelo Mokotjo en Florian Jozefzoon in de basis. Beiden kwamen over van respectievelijk FC Twente en PSV, hoewel Jozefzoon er inmiddels al een half jaar speelt. Ook Bjelland kwam 2 jaar geleden over van FC Twente.

Advertenties