Arsenal-spits Olivier Giroud heeft na de Premier League-openingswedstrijd tegen Leicester City (4-3-winst) laten weten graag bij Arsenal te blijven. Hij werd al enige tijd gelinkt aan verschillende clubs, maar kiest nu toch voor een verblijf in Londen, tot grote vreugde van zijn trainer.

De Franse targetman was vorig seizoen lang niet altijd een basisspeler en lijkt ook dit seizoen, door de komst van Alexandre Lacazette, weer een plek op de bank te moeten accepteren. Hij viel in de wedstrijd tegen Leicester City in de 67ste minuut in en scoorde in de 85ste minuut de winnende 4-3, waardoor Arsenal nu in ieder geval 1 dag aan kop in de Premier League staat. Giroud werd in 2012 voor 12 miljoen euro overgenomen van Montpellier, hij speelde vervolgens 229 wedstrijden voor Arsenal, waarin hij gemiddeld 150 minuten nodig had voor een doelpunt.

De 30-jarige speler werd deze zomer gelinkt aan West Ham, Everton, Olympique Marseille en Borussia Dortmund, maar kiest nu toch voor Arsenal. Trainer Arsène Wenger is daar maar al te blij mee: “Ik weet hoe belangrijk hij is. Niet alleen als speler, hoewel hij een fantastische speler is, maar ook in de groep. Het was voor mij een opluchting om te horen dat hij besloten heeft te blijven. Er is nu geen enkele kans dat hij nog weggaat.”

Advertenties