Als duurste binnenkomer van de 4 aankopen gedaan door Chelsea afgelopen zomer voelt Alvaro Morata de druk nu al enorm. De Spanjaard kwam voor een bedrag van 65 miljoen euro over van Real Madrid, maar schijnt nu al aan het twijfelen te zijn over de keuze die hij gemaakt heeft.

Morata moet het tot nu toe doen met slechts 2 invalbeurten. In de Community Shield-wedstrijd tegen Arsenal viel hij in de 74ste minuut in voor Michy Batshuayi. De wedstrijd eindigde in 1-1 en dus moesten er strafschoppen genomen worden. Na de eerdere misser van Thibaut Courtois, die besloot de 2de penalty namens Chelsea zelf te nemen, was het de beurt aan Morata. Ook de spits wist het net echter niet te vinden, doordat keeper Petr Cech de bal uit het doel hield. In de competitiewedstrijd tegen Burnley werd Batshuayi opnieuw uit het veld gehaald voor Morata. Laatstgenoemde kwam in de 59ste minuut het veld op en zette in de 69ste minuut de 1-3 op het scorebord, Chelsea verloor de wedstrijd echter alsnog met 2-3.

Door de goede prestaties van concurrent Batshuayi in de voorbereiding en de hoge transfersom van Morata beginnen sommige fans zich nu al tegen hem te keren. De speler voelt de Engelse druk nu enorm en schijnt zijn oud-ploeggenoten van Real Madrid nu aangeraden te hebben absoluut niet naar de Premier League te komen.

Advertenties