UPDATE 14/08: Ronaldo heeft een straf van 5 wedstrijden schorsing gekregen. De speler mist daardoor de return tegen Barcelona om de Supercopa en de LaLiga-wedstrijden tegen Deportivo La Coruña, Valencia, Levante en Real Sociedad.

In de heenwedstrijd van de Spaanse Supercopa tussen Barcelona en Real Madrid kreeg Cristiano Ronaldo een opvallende rode kaart. De speler zelf was het daar absoluut niet mee eens en besloot vervolgens uit frustratie om de scheidsrechter een duw te geven. Die beslissing kan hem nu een zware schorsing gaan opleveren.

Bij de wonderschone 1-2 die Cristiano Ronaldo scoorde trok hij namelijk zijn shirt uit, waarvoor hij geel kreeg. Slechts 2 minuten later gebeurde er iets opmerkelijks. Ronaldo zelf ging in het strafschopgebied naar de grond en vroeg om een penalty. De scheidsrechter floot, maar juist in het voordeel van Barcelona. De Portugees kreeg opnieuw een gele kaart, dit maal voor een schwalbe. De sterspeler was het hier niet mee eens en gaf de scheidsrechter een duw.

Volgens artikel 96 van de wet van de Real Federación Española de Fútbol, de Spaanse voetbalbond, krijgt een speler die een scheidsrechter grijpt, duwt of vastpakt een schorsing tussen de 4 en 12 wedstrijden. Het is echter ook nog de vraag of de 2de gele kaart terecht was, aangezien er ook gezegd kan worden dat de speler simpelweg uit balans was, en niet per se op zoek was naar een strafschop. Ook dat kan nog meegenomen worden in de beslissing over de uiteindelijke straf.

Zowel de “overtreding” als de duw van Ronaldo zijn te zien in onderstaand filmpje:

Advertenties