De derde speeldag van de Jupiler Pro League is alweer gepasseerd, dus is het tijd voor een nieuwe Speler Van De Week. Wij kiezen deze week voor Racing Genk-speler Siebe Schrijvers. De Perenaar scoorde dit weekend zijn derde goal in evenveel wedstrijden en leverde ook nog eens een assist af aan Samatta, maar Schrijvers zelf was ook in elke Genkse aanval betrokken.

KRC Genk won zondagmiddag met 3-5 op Antwerp, mede dankzij Siebe Schrijvers. Schrijvers zelf zorgde voor de 0-3, een goal die heel hard leek op Schrijvers’ goal van de vorige speeldag, namelijk tegen Standard. Daarna leverde Schrijvers ook nog eens de 1-4 af aan Ally Samatta. Schrijvers voerde zijn opdracht ook goed uit en maakte met Malinovskyi ruimte vrij voor Berge en Samatta. Maar bij zo goed als elke aanval van Racing was de Genkse nummer 22 beschikbaar. Nu Pozuelo bijna weer fit is, vragen velen zich af wie er dan gaat spelen: Schrijvers of Pozuelo? Op dit moment kan je gewoon niet om Schrijvers heen en zal hij heel waarschijnlijk weer op de flanken uit de voeten moeten, maar dat is niet zijn beste positie, of je moet Malinovskyi offeren.

Ook Schrijvers’ collega Ally Mbwana Samatta, Samagoal zoals ze hem in Genk noemen, was in goede vorm. De Tanzaniaan kon twee keer scoren en wou er gerust nog een derde bijdoen, maar hij werd op het uur gewisseld. Samatta scoorde zo ook al zijn tweede en derde van het seizoen. Bij Waasland-Beveren blonk Zinho Gano dan weer uit tegen KV Oostende. Gano scoorde twee keer en is zo met 4 doelpunten topschutter samen met Dennis (Club Brugge). Gano scoort aan de lopende band en lijkt onhoudbaar te worden voor Waasland-Beveren.