Stoke City lijkt zich flink te gaan roeren op de transfermarkt. Stoke, dat afgelopen zaterdag met 1-0 bij Everton verloor, schijnt Joselu kwijt te raken aan Newcastle United. Stoke ziet in Jesé Rodriguez de ideale vervanger voor de Spaanse centrumspits. 

Stoke en Newcastle hebben een akkoord op tafel liggen van £5.000.000,- voor Joselu, wiens transfer een formaliteit lijkt te zijn. De 27-jarige Spaanse spits, die in het verleden voor Hannover 96, Hoffenheim en Eintracht Frankfurt heeft gespeeld, lijkt op een zijspoor te zijn beland bij de ploeg uit Stoke-on-Trent. Afgelopen seizoen was de aanvaller al verhuurd aan Deportivo La Coruña. Joselu speelde in totaal 27 wedstrijden voor Stoke City, waarin hij 4x het net wist te vinden. De transfer naar Newcastle lijkt dus zo goed als beklonken te zijn.

Als vervanger wilt Stoke graag Jesé Rodriguez van Paris Saint-Germain halen. De vleugelaanvaller lijkt, net als Joselu, bij zijn club afgeserveerd te zijn. Afgelopen seizoen werd Jesé al verhuurd aan het Spaanse UD Las Palmas. Stoke City zal bij een verkoop van Joselu de 24-jarige Spanjaard willen huren van PSG. Ook Fiorentina schijnt geïnteresseerd te zijn in de diensten van Jesé, maar tot een serieus bod zijn de Italianen nog niet gekomen.